Alertă cu bombă la o grădiniţă de copii din Berlin. Trupele de securitate au încercuit zona UPDATE GALERIE FOTO

Trupele antioteroriste germane au trimis echipe de genişti la o grădiniţă în apropierea căreia era o maşină suspectă, având numere de înmatriculare furate, au informat, iniţial, autortăţile.

29 mai 2017, 10:07

UPDATE:13:40: Firele de la ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv erau un sistem improvizat pentru USB-ul din autoturism, potrivit informaţiilor trimise prin Twitter. Poliţiştii îl anchetează pe proprietarul maşinii.

Update 13:20: La locul incidentului a fost adus un robot special capabil să inspecteze vehiculul în interior – un autoturism BMW –  iar ulterior, un ofiţer genist în costum de protecţie care a controlat maşina în detaliu.

Poliţia germană a afectat trupe speciale antiteroriste la o grădiniţă de copii din Berlin, după ce s-a descoperit o maşină suspectă, având numere de îmatriculare furate de la o altă maşină. Grădiniţa a fost evacuată imediat după alarma cu bombă.

Operaţiunile antiteroriste sunt în curs, au raportat, luni dimineaţa, responsabilii locali. Poliţia a informat că numerele de înmatriculare ale maşinii erau înregistrate ca fiind furate, iar înăuntru se vedeau nişte „fire suspecte”.

Poliţia a înconjurat zona în care au avut loc cercetările.