Alertă cu bombă la Palatul Versailles! Toți turiștii au fost evacuați

Palatul Versailles a fost evacuat marți în urma unei alerte anonime cu bombă. La fața locului au intervenit de urgență mai mulți geniști care au securizat zona și au evacuat toți turiștii din clădire.

17 oct. 2023, 14:58
Alertă cu bombă la Palatul Versailles! Toți turiștii au fost evacuați

Alertă cu bombă la Palatul Versailles! Autoritățile au anunțat că Palatul Versailles va rămâne închis întreaga zi din motive de securitate.

Citește și Alertă cu bombă la bordul unui avion pe aeroportul Otopeni. Aterizare de urgență, au intervenit echipele antitero

Alertă cu bombă la Palatul Versailles!

„Din motive de securitate, Palatul Versailles îşi evacuează vizitatorii şi îşi închide porţile pentru astăzi”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter).

Momentan, autoritățile care au intervenit la fața locului nu au anunțat dacă au găsit sau nu vreun dispozitiv explozibil, însă cel mai probabil este vorba despre o alarmă falsă.

Este pentru a doua oară în doar câteva zile când Palatul Versaillles este evacuat.

Sâmbătă după amiază tot după o alertă cu bombă transmisă prin intermediul unui mesaj anonim postat pe site-ul moncommissariat.fr, toți turiștii au fost scoși de urgență din clădire.

În timp ce în Orientul Mijlociu se duc lupte grele între armata israeliană și Hamas, în Europa se instalează panica. În timp ce în Franța au avut loc în doar câteva zile două alerte cu bombă în același loc, în Bruxelles a avut loc un atentat terorist în urma căruia două persoane au murit.

Vă reamintim că luni seară două persoane au fost ucise, în capitala Belgiei, de un bărbat înarmat cu o pușcă.

Atacul a avut loc în jurul orei 19.00, pe bulevardul d’Ypres, când un bărbat a strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora din scuter cu o armă de tip Kalașnikov.

Conform surselor citate, cele două victime sunt de naționalitate suedeză. În imaginile surprinse de un trecător și redistribuite pe platforma X, se vede un bărbat cu o jachetă portocalie și cu o cască albă pe cap, cu o armă în mână, care se urcă pe un scuter și fuge. Anterior, individul ar fi ucis o persoană în holul unei clădiri, înainte de a împușca două persoane într-un taxi. Poliția din Bruxelles nu exclude ipoteza unui atac terorist.

O purtătoare de cuvânt a Parchetului a precizat doar că o anchetă a fost deschisă, însă nu a putut da detalii deocamdată cu privire la motivele atacului.

Citește și Alertă cu bombă la bordul unui avion Tarom. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul