Alertă cu bombă la bordul unui avion Tarom. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul

O aeronavă TAROM pe ruta Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă la Istanbul din cauza unei ameninţări cu bombă. Au fost clipe de groază pentru cei 88 de pasageri de la bord.

24 mart. 2023, 08:59
Alertă cu bombă la bordul unui avion Tarom. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul

O aeronavă TAROM care efectua cursa Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă la Istanbul vineri dimineaţa din cauza unei ameninţări cu bombă care, ulterior, s-a dovedit a fi falsă.

„Compania TAROM informează că din cauza unui avertisment referitor la existenţa unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situaţii. La bord se aflau 88 pasageri. Menţionăm că verificările efectuate de către autorităţile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă”, se arată într-un comunicat al companiei Tarom.

Citește și: Un avion Tarom cu ruta Bucureşti-Oradea a aterizat la Cluj. Reacţia companiei aviatice: „Decizia a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”

În prezent, pasagerilor li se acordă asistenţă la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceştia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către Bucureşti – destinaţia finală.

„Regretăm disconfortul creat pasagerilor noştri şi reiterăm faptul că prioritatea companiei TAROM este siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a echipajelor sale”, subliniază comunicatul Tarom.