EXPLOZIE pe stadionul Old Trafford. Un dispozitiv suspect a fost DETONAT de genişti

Meciul Manchester United - Bournemouth a fost anulat din cauza unei alerte cu bombă la stadionul Old Trafford. Arena a fost evacuată după ce un pachet suspect a fost descoperit în tribune. Potrivit presei britanice, pachetul părea să aibă ataşat de el un telefon mobil, iar din el ies mai multe fire. Geniştii care au venit de urgenţă la stadion au detonat controlat dispozitivul.

RomaniaTV.net
15 mai 2016, 15:15

UPDATE. Dispozitivul suspect a fost detonat controlat de genişti chiar pe stadion. Acesta era lipit de ţevile de gaze de la stadion şi exista riscul să fie detonat prin intermediul telefonului care era lipit de el. Poliţia din Manchester a confirmat că a fost găsit un telefon mobil lipit de ţevile de gaze, însă a precizat că acesta „nu era viabil” şi nu trebuia să reprezinte un pericol. Totuşi, s-a decis detonarea controlată a acestuia, ca măsură de precauţie.

Dispozitivul a fost găsit într-o toaletă destinată fanilor.

„Geniştii au desfăşurat o explozie controlată la Old Trafford, vizând ceea ce a fost descris drept un dispozitiv explozibil extrem de realist (…). Evaluarea completă a dus la concluzia că dispozitivul găsit nu era viabil”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Peluzele Sir Alex Ferguson şi Stretford End ale stadionului Old Trafford, acolo unde era programat duminică meciul United – Bournemouth, au fost evacuate din cauza unui pachet suspect. Autorităţile au intervenit de urgenţă şi au evacuat o parte din stadion, iar câini dresaţi au fost aduşi pentru a cerceta zona.

Pachetul suspect a fost găsit în colțul de nord-vest a stadionului, iar în cele din urmă s-a luat decizia ca meciul să fie reprogramat, cu toate că iniţial s-a vorbit despre o amânare cu 45 de minute a startului partidei.

Pachetul suspect pare să aibă ataşat de el un telefon mobil, iar din el ar ieşi mai multe fire, potrivit presei engleze. O echipă de genişti a fost chemată la faţa locului, iar poliţia şi armata a adus câini antrenaţi pentru a depista explozibili pentru a verifica întregul stadion, care are o capacitate de 75.000 de locuri.