Alertă de atac cu drone ruseşti aproape de graniţa României. Mesaj RO-Alert în Tulcea şi Galați

Forțele ruse au declanșat un nou atac cu drone asupra porturilor ucrainene Reni și Izmail, situate în imediata vecinătate a graniței cu România. Autoritățile române au emis un mesaj RO-Alert, avertizând asupra posibilității căderii unor obiecte din spațiul aerian.

14 dec. 2023, 08:25
Alertă de atac cu drone ruseşti aproape de graniţa României. Mesaj RO-Alert în Tulcea şi Galați
Alertă de atac cu drone ruseşti aproape de graniţa României. Mesaj RO-Alert în Tulcea şi Galați

Alertă de atac cu drone ruseşti aproape de graniţa României.  Mesajul RO-Alert a fost transmis în întreaga zonă de nord a județului Tulcea și în zona de graniță cu Ucraina a județului Galați, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

Cetățenii au fost avertizați să caute adăpost în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă, având în vedere riscul căderii de obiecte din spațiul aerian. Mesajul RO-Alert informează populația din zona de graniță cu privire la pericolele posibile și îndeamnă la luarea de măsuri de protecție fără a intra în panică.

„În urmă cu puțin timp a fost emis un mesaj RO-Alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Există indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România, au loc atacuri aeriene. Populația din zona de graniță este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole și este sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația o impune”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Citeşte şi: Rusia ameninţă România: dacă avioane de luptă ale Ucrainei decolează de pe teritoriul ţării noastre, Kremlinul va considera că România participă la război şi va lua măsuri

Conform surselor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), împreună cu instituțiile cu rol de apărare, monitorizează situația generată de conflictul armat din zona de graniță cu statul român, având ca obiectiv oferirea de protecție și sprijin comunităților din regiune. Până în prezent, nu au fost specificate localitățile în care a fost transmis mesajul RO-Alert, aceasta fiind o decizie a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.