Alertă de Black Friday 2021. ANPC vine cu avertismentul. Toţi românii trebuie să ştie asta!

Pe lângă oferte, Black Friday vine şi cu mai multe capcane la care românii trebuie să fie foarte atenţi în această perioadă.

30 oct. 2021, 16:15
Alertă de Black Friday 2021. ANPC vine cu avertismentul. Toţi românii trebuie să ştie asta!

Alertă de Black Friday 2021. Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, e de părere că românii interesaţi să cumpere în această perioadă trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor.

Alertă de Black Friday 2021. ANPC vine cu avertismentul. Toţi românii trebuie să ştie asta!

„Reducerile mari de preţ, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preţuri, cum este Black Friday.

Vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoţionale) trebuie să respecte o serie de reguli de stabilire şi publicitate a preţurilor. Astfel, orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse identice.

Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă, care reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus”, susţine Paul Anghel, într-o declaraţie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Black Friday 2021. Iată care sunt magazinele participante și la ce trebuie să aibă grijă românii în perioada de reduceri!
Pentru a face achiziţii avantajoase în perioada ofertelor de Black Friday, reprezentantul ANPC recomandă verificarea stocului existent, a preţului afişat, dacă acesta este integral (conţine sau nu TVA) precum şi dacă include costul de livrare.

„Consumatorul poate contacta comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare, iar modul în care răspunde la aceste întrebări le poate oferi consumatorilor indicii asupra seriozităţii vânzătorului. Consumatorul trebuie să ştie că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunţa contractul şi are la dispoziţie 14 zile pentru a-l returna, dacă nu este mulţumit de el, fără să invoce vreun motiv”, spune directorul general al ANPC.

Citeşte şi: Black FRIDAY evoMAG 2021. Reduceri de 80% pentru 15.000 de produse. Discount uriaş la televizoare