Alertă de călătorie în Chile. Se menţine codul „roşu” pentru incendii de vegetaţie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Chile că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile locale, continuă să se înregistreze 50 de focare de incendiu controlate și 6 zone de incendiu necontrolate.

RomaniaTV.net
13 feb. 2017, 09:34
Alertă de călătorie în Chile. Se menţine codul „roşu” pentru incendii de vegetaţie

Până în prezent, o suprafață de aproximativ 597.242 ha a fost devastată și afectată grav de incendiile de vegetație foarte puternice. S-au emis alerte cod roșu de incendiu pentru localitățile: Valparaíso (Valparaíso), Machalí (O’Higgins), Empedrado, San Javier și Constitución (Maule, alerte cod galben pentru: regiunile  O´Higgins și Mau și provinciile Concepción și Ñuble (Biobío) și alerte de prevenție pentru regiunile Valparaíso, La Araucaná, Los Ríos, Los Lagos și Aysén și provinciile Arauco y Biobío.

Se mențiune starea de catastrofă declarată pentru regiunile Maule, Biobío și La Araucanía și provinciile Colchagua și Cardenal Caro (O’Higgins).

Este posibil ca unele șosele din zona afectată să fie închise circulaţiei rutiere sau serviciile de telefonie mobilă și utilități, în special apă potabilă, să fie întrerupte temporar.

Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Ambasadei României la Santiago de Chile: +56222323441, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Santiago de Chile: +56981397854.