Alertă de coronavirus la Prefectura din Brăila. Consilierul prefectului, diagnosticat cu COVID-19

Este alertă de coronavirus la Prefectura din Brăila. Consilierul prefectului a fost diagnosticat cu COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică Brăila a demarat o anchetă epidemiologică. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 13:03
Alertă de coronavirus la Prefectura din Brăila. Consilierul prefectului, diagnosticat cu COVID-19

Conform reprezentanţilor Prefecturii Brăila, în urma confirmării primului caz de COVID-19, la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor bolnavului şi trimiterea lor la domiciliu, în izolare, sau după caz testarea acestora.

„Conform procedurilor, a fost demarată ancheta epidemiologică la nivelul instituţiei, colegii de serviciu cu care acesta a interacţionat în perioada de risc primind recomandarea de a rămâne la domiciliu, până la stabilirea de către DSP a măsurilor care se impun”, se precizează în comunicatul Prefecturii Brăila.

Persoana diagnosticată cu COVID 19 este Vasile Cortez, consilierul prefectului de Brăila Cătălin Boboc. După primirea rezultatului, vineri, el a fost preluat de salvare şi transportat la spital.

Potrivit prefectului Cătălin Boboc, persoanele care au fost stabilite contacţi direcţi ai bolnavului au fost trimise vineri, la domiciliu, în izolare. De asemenea, prefectul de Brăila a precizat că de obicei el poartă mască, însă pentru orice eventualitate a luat decizia ca în weekend să stea mai mult acasă, la fel cum le-a recomandat şi angajaţilor instituţiei.

„Nu stau fără mască cu oamenii. Nu sunt contact direct pe definiţie, dar voi sta rezervat până luni”, a precizat Cătălin Boboc. Totodată a precizat că în aceste zile va urma şi o dezinfecţie la Prefectură.

În judeţul Brăila, a fost confirmate până acum 831 de cazuri de COVID-19, cu 22 în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi Accident cumplit în Brăila. Două persoane au murit, iar una este în stare gravă