Alertă de coronavirus pe Aeroportul din Iaşi. Un bărbat a fugit din izolare ca să plece la cules de sparanghel

Este stare de alertă pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Un bărbat din Botoşani a fugit din izolare ca să plece în Germania, la cules de sparanghel. Acesta a fost prins înainte de îmbarcare.

24 apr. 2020, 18:51
Alertă de coronavirus pe Aeroportul din Iaşi. Un bărbat a fugit din izolare ca să plece la cules de sparanghel

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost prins pe Aeroportul Internațional Iași de către polițiștii de frontieră care l-au depistat în baza de date. El a stat la coadă cu alte zeci de persoane care se îmbarcau în avionul cu destinatia Baden-Baden din Germania, acolo unde dorea să ajungă la cules de sparanghel, potrivit bzi.ro. 

Bărbatul a fost predat unui echipaj de poliție al secției 4 și jandarmi. Acesta a fost urcat într-o mașină SMURD. Bărbatul va fi transportat la o unitate medicală pentru a se stabili dacă este infectat.

Conform protocolului acesta urmează să fie plasat din nou în carantină. Fiica bărbatului a fost diagnosticată cu coronavirus. Botoşăneanul a ignorat pericolul la care i-a supus pe cei cu care a intrat în contact. Pe numele acestuia va fi deschis un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta a fost cooperant pe toată perioada procedurilor.

Citeşte şi Poveste emoţionantă a unui român din Londra care a murit de coronavirus: „Mă duc la terapie intensivă şi nu mă mai întorc”