Panică totală la Spitalul de la Piatra-Neamț! Alertă de FUM, echipajele de salvare au intervinit de urgență!

Alertă de fum la Spitalul din Piatra Neamț! A fost panică totală, echipajele de salvare au intervinit de urgență.

19 ian. 2022, 23:34

Update

. ISU Neamț: „La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că dintr-o ghenă (în care erau țevi) se degajă fum din cauza unei țigări nestinse ce a fost aruncată peste materiale combustibile. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, dar și pentru evacuarea fumului. Nu au fost victime. Nu a fost necesară evacuarea personalului medical, nici a pacienților”.

ISU Neamț a transmis o informare de ultimă oră (23.15) cu privire la o misiune în desfășurare.

Din primele date, s-a semnalat „fum din ghenă între etajele 1-2, secția Chirurgie din Spitalul Județean”, potrivit ziarpiatraneamț.

Reamintim că, în urmă cu doi ani, pe 14 noiembrie 2020, un alt incident a avut loc la Piatra Neamț. Un incendiu cumplit a izbucnit la etajul al doilea al Spitalului de Urgență Piatra Neamț, unde se afla secția de ATI COVID-19. În urma incendiului, zece persoane și-au pierdut viața și alte câteva au fost rănite. Printre acestea se aflau și doi medici.

Serviciul de pompieri s-au implicat cu cinci autospeciale de intervenție și o scară de intervenție pentru incendii.

Pacienții morți erau trei femei și șapte bărbați. Toți erau pacienți cu COVID-19 și aveau între 67 și 86 de ani. Opt dintre victime au murit în incinta în care a izbucnit focul și alți doi au murit din cauza insuficienței respiratorii, în timp ce erau evacuați din camera aflată alături. Un medic din secție care a încercat să salveze pacienții de flăcări a fost grav rănit după ce echipamentul său de protecție a luat foc, suferind arsuri de gradul 2 și 3 pe 75 % din suprafața corpului.

A fost adus la București în noaptea de 14-15 noiembrie și a fost pregătit la Spitalul de Urgență Floreasca pentru a fi transportat cu un avion militar la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, însă starea lor a fost bună și nu au avut nevoie de spitalizare.

Știre în curs de actualizare