Alertă de furtună în vestul Franţei şi în regiunea pariziană

O furtună puternică urmează să se abată joi asupra părţii de vest a Franţei, în special în Bretagne, existând riscul revărsării unor cursuri de apă, după care va atinge regiunea pariziană, au anunţat serviciile franceze de meteorologie, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
06 feb. 2014, 13:52
Alertă de furtună în vestul Franţei şi în regiunea pariziană

În total 29 de departamente situate în nord-vestul Franţei au fost plasate sub o alertă cod portocaliu, un dispozitiv de alertare în caz de intemperii. Finistère (vestul extrem), în Bretagne, a fost plasat sub alertă cod roşu, din cauza riscurilor unor revărsări de ape.

Serviciile meteorologice îşi exprimă îngrijorarea faţă de provocarea unor potenţiale pagube de către rafale de vânt, ploi puternice şi valuri în regiunea de litoral, existând riscul inundării unor zone de coastă.

În Bretagne, două cursuri de apă, Laïta şi Morlaix, sunt supravegheate în mod special. Rafale violente de vânt sunt aşteptate, de asemenea, în regiunea Loara, iar în noaptea de joi spre vineri în Normandia şi Ile-de-France.

O vreme rea a afectat în ultimele zile zona de coastă a Ţării Bascilor (sud-vest), la frontiera dintre Spania şi Franţa, dar şi comitatele Devon şi Cornwall, în sudul Angliei.

Miercuri, un cargo spaniol cu 11 marinari la bord s-a rupt în două, după ce a eşuat pe un dig, la Anglet, în sud-vestul Franţei, un incident provocat de marea agitată.