Alertă de gripă! 11 minori au fost diagnosticaţi într-o singură zi! Două decese au fost confirmate

Aproximativ 11 copii cu vârste cuprinse între 4-17 ani s-au prezentat, luni, la secţia Pediatrie a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în urma testului rapid aceştia au fost diagnosticaţi cu gripa de tip A şi B.  

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 08:17
Alertă de gripă! 11 minori au fost diagnosticaţi într-o singură zi! Două decese au fost confirmate

De asemenea, alte 12 persoane, un tânăr în vârstă de 20 de ani şi 11 copii cu vârste cuprinse între 1-12 ani, au fost diagnosticate cu gripă de tip A şi B în perioada 18-20 ianuarie, patru dintre aceştia fiind trimişi la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, copiii prezentau febră foarte mare, cefalee şi vărsături. 

Vizitele în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie ale spitalului au fost suspendate pentru ziua de luni, iar personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă de la secţia Pediatrie a UPU vor purta echipament de protecţie, respectiv mască, a anunţat conducerea unităţii sanitare. 

Citeşte şi: Primul deces cauzat de gripă în acest sezon, în Buzău. Avertisment sever al medicilor, pentru toată populaţia

În săptămâna 06-12.01 au fost raportate 13 cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu şase mai multe decât cu o săptămţână în urmă şi cu 18 mai puţine decât în aceeaşi perioadă din anul trecut. De asemena, a fost confirmat şi un deces cu virus gripal.

Aproximativ 700 de cazuri de gripă şi două decese

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate două decese confirmate cu virus gripal, de tip A, dar şi 19 cazuri de gripă cu virus AH3 şi virus AH1, 20 de cazuri de gripă A nesubptipat şi 107 de cazuri de gripă cu virus B.

Citeşte şi: Gripa a făcut deja trei victime. Doctorii recomandă vaccinarea şi măsurile de protecţie individuală

În total au fost sesizate 692 de cazuri de gripă, aproape la jumătate faţă de perioada similară a anului trecut, când au existat 1.155 de cazuri. Cele mai multe cazuri au fost sesizate în judeţul Argeş, 66, după care în Bucureşti cu 49 de cazuri şi Constanţa cu un număr de 21 de cazuri. De asemenea, până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.