Alertă de gripă aviară. Expoziţiile de păsări şi vânzarea păsărilor în pieţe, interzise

Măsuri suplimentare pentru combaterea gripei aviare au fost luate în judeţele din vestul ţării, unde expoziţiile de păsări sau vânzarea păsărilor în târguri sunt interzise, iar medicii veterinari merg la oameni pentru a le explica să îşi ţină păsările închise, din cauza gripei aviare.

07 dec. 2016, 11:29
Alertă de gripă aviară. Expoziţiile de păsări şi vânzarea păsărilor în pieţe, interzise

Măsurile au fost luate în condiţiile în care focarele în Ungaria sunt la circa 80-90 de kilometri.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea gripei aviare, iar medicii merg din poartă în poartă pentru a-i informa pe localnici.

„Medicii sunt prezenţi în teritoriu la toţi cetăţenii pentru a le explica despre pericolul apariţiei şi despre posibilitatea ca orice animal bolnav să fie anunţat la noi, la DSV, pentru a lua cele mai urgente măsuri, pentru a evita difuzarea bolii. Medicii se duc la fiecare cetăţean din fiecare comună pentru a informa asupra percolului apariţiei acestei boli şi a obligativităţii a ţinerii animalelor închise în spaţii acoperite pentru a evita contactul cu păsările sălbatice”, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud.

Citeşte şi: Alertă cu gripă aviară în Europa. Virusul este EXTREM de patogen. Ce măsuri au luat autorităţile UPDATE

Potrivit Mediafax, au fost interzise vânzarea păsărilor în târguri şi expoziţiile de păsări.

„Am interzis vânzarea păsărilor în târguri, mişcarea oricărei păsări dintr-o localitate în alta. Am interzis de asemenea şi expoziţiile de animale, pentru că au fost programate câteva expoziţii de păsări, am interzis desfăşurarea acestora”, a mai declarat Viorel Agud