Alertă de securitate! Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România

Autoritățile sunt în alertă, după ce mai multe bucăți dintr-o dronă rusească au căzut miercuri pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr s-a deplasat în localitatea Plaurul de pe malul românesc al Dunării, unde au fost descoperite rămășițele aparatului de luptă.

06 sept. 2023, 14:30
Alertă de securitate! Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România

Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România. Ministrul Aprării, Angel Tîlvăr, a dezvăluit că mai multe bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, iar autoritățile fac tot posibilul să asigure securitatea granițelor țării.

Citește și Alertă la granița României! Armata rusă a atacat pentru prima dată Portul Chilia cu drone

Bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în România

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, a declarat ministrul Apărării la Antena 3 CNN.

Locul în care au fost descoperite rămășițele dronei rusești se află în zona localității Plaurul de pe malul românesc al Dunării, vizavi de portul ucrainean Izmail, unde armata lui Putin a lansat în noaptea de marți spre miercuri mai multe atacuri cu drone.

Inițial reprezentanții Ministerului Apărării au negat ferm că o dronă  trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României.

„Ministerul Apărării a negat faptul că drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional şi a făcut-o în cunoştinţă de cauză pentru că (…) suntem prezenţi prin tot ce înseamnă capabilităţi menite să avertizeze şi să monitorizeze situaţia din zonă, motiv pentru care informaţiile pe care noi le dăm sunt sub semnul acurateţei şi al corectitudinii din toate punctele de vedere”, a declarat luni ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Chiar și președintele Klaus Iohannis a infirmat căderea unor rămășițe ce aparțin unei drone pe care Rusia o folosește în atacurile sale asupra Ucrainei.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a declarat preşedintele Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis îi linişteşte pe români: „Nu a existat nicio dronă şi nicio piesă care a ajuns în România, dar suntem îngrijoraţi. Am avut chiar azi atacuri la 800 de metri de graniţă”