Alertă de securitate în centrul Londrei. Un robot al echipelor pirotehnice a verificat un vehicul suspect

Autorităţile britanice au lansat marţi o alertă de securitate, izolând zone din centrul Londrei din cauza prezenţei unui vehicul suspect, afirmă surse citate de presa locală.

28 nov. 2017, 13:18
Alertă de securitate în centrul Londrei. Un robot al echipelor pirotehnice a verificat un vehicul suspect

UPDATE: Alerta de securitate din centrul Londrei s-a încheiat, autorităţile stabilind că vehiculul suspect nu reprezintă niciun pericol, anunţă Poliţia metropolitană, citată de cotidianul The Independent, scrie Mediafax.

„Putem confirma că toate restricţiile de circulaţie din zona St. Mary Axe (EC3) au fost anulate; vehiculul nu mai este suspect”, a comunicat Poliţia.

„Şoferul vehiculului suspect a fost arestat pentru deţinere de documente false”, precizează Poliţia.

Autorităţile britanice lansaseră marţi la prânz o alertă de securitate, izolând zone din centrul Londrei din cauza prezenţei unui vehicul suspect.

Incidentul intervine după o alertă de securitate produsă vineri după-amiază într-o staţie de metrou din Londra. Sute de oameni au intrat în panică vineri de teama unui atac terorist, iar 16 persoane au fost rănite.

Marea Britanie a adoptat măsuri stricte de securitate după o serie de atacuri teroriste.

Alerta a fost în vigoare în jurul Turnului Gherkin, situat în centrul capitalei Marii Britanii. Un robot al echipelor pirotehnice a verificat un vehicul suspect marca Ford Focus staţionat în faţa imobilului.

Potrivit martorilor, autorităţile au efectuat o explozie controlată, iar, ulterior, agenţi de poliţie s-au putut apropia de maşina suspectă.

Locuitorii au fost sfătuiţi să rămână în clădiri pe durata operaţiunii. Sute de agenţi de poliţie şi militari au fost mobilizaţi la locul incidentului.