Alertă de toxiinfecţie alimentară la Iaşi! Angajaţii din nouă pizzerii, cofetării şi măcelării, depistaţi cu stafilococul auriu

Publicat: Vineri, 25 Septembrie 2020 09:50 // Actualizat: Vineri, 25 Septembrie 2020 10:27 // Sursa: romaniatv.net

Alertă de toxiinfecție alimentară în nouă pizzerii, măcelării și cofetării din Iași! Mai mulți angajați au fost depistați cu stafilococul auriu, după ce le-au fost prelevate probe de pe mâini.

Foto: Pixabay

Specialiștii din domeniul sanitar veterinar au dezvăluit că aceste prelevări au fost făcute la solicitarea patronilor. Medicii sanitar veterinari din Iași au spus că în 2020 au fost depistate mai mulți angajați ai unităților alimentare cu stafilococ auriu decât în 2019.

„Am avut multe teste de sănătate prelevate de pe mâini, anul acesta, de la lucrătorii din cofetării, măcelării, pizzerii, și am constatat o creștere a testelor pozitive la stafilococ. Dacă tot ne spălăm atât de des, ar trebui să nu fie atât de multe situații de acest fel, mai ales că în anii precedenți nu erau situații multe de acest fel. După depistarea unui angajat cu stafilococ, acesta nu mai are voie să vină la serviciu până nu se finalizează ancheta epidemiologică și testul se negativează”, au precizat specialiștii din cadrul DSVSA Iași, conform bzi.ro.

Experții mai spun că 80% din cazurile cu toxiinfecție alimentară sunt cauzate de persoanele infectate cu stafilococ auriu.

„Patronul unității alimentare trebuie să își ducă personalul suspect la testare la laboratorul de medicină umană, dar, anul acesta, patronii au solicitat efectuarea acestor probe în rândul angajaților cu care lucrează. Își doresc să știe care este situația în unitățile lor alimentare. Noi le-am recoltat corect și rezultatele au fost pozitive. Teste de prelevare făceam și în anii anteriori, însă incidențele de infectare cu stafilococ nu erau atât de mari. Studiile de specialitate arată că toxiinfecțiile alimentare, în peste 80 la sută din cazuri, sunt produse de purtătorii umani de stafilococ”, specifică specialiștii DSVSA Iași.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Iaşi stafilococ auriu toxiinfecţie alimentară
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H