Alertă de vijelii în estul țării, apoi cel mai călduros weekend din acest an. Luni se anunță temperaturi de 30 de grade în sudul țării

Alerta meteo de ultima ora, este cod de vijelii in nord estul tarii. In tot acest timp, vom avea parte de cel mai calduros weekend de anul acesta, iar de luni temperaturile vor urca la 30 de grade.

29 mart. 2024, 10:00
Alertă de vijelii în estul țării, apoi cel mai călduros weekend din acest an. Luni se anunță temperaturi de 30 de grade în sudul țării

Meteorologii ANM au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 29 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21 când temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

De asemenea, a fost emisă o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 29 martie, ora 10 – 29 martie, ora 18 de intensificări ale vântului în estul țării.

”Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în Carpații Orientali, la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h”, potrivit ANM.

Citește și: Schimbare radicală a vremii în România. Meteorologii au actualizat prognoza, ce spune şefa ANM

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vineri vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale în jurul a 40 de km/h). Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Citește și: Prognoza meteo. Sfârşit de martie cu două anotimpuri: temperaturi de vară în sud, lapoviţă şi ninsori la munte