Prognoza meteo. Sfârşit de martie cu două anotimpuri: temperaturi de vară în sud, lapoviţă şi ninsori la munte

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse slabe în Maramureș, local în Crișana, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în nordul Moldovei. În Carpații Orientali la altitudini mari, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania.

28 mart. 2024, 14:36
Prognoza meteo. Sfârşit de martie cu două anotimpuri: temperaturi de vară în sud, lapoviţă şi ninsori la munte

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi în toată țara, astfel valorile de temperatură se vor situa peste cele normale specifice la această dată (abateri mai mari, cu 8…10 grade, față de mediile zilnice se vor înregistra în sud și sud-vest). Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în majoritatea regiunilor și doar în primele ore ale intervalului vor mai fi înnorări temporare și cu totul izolat posibil ploi slabe în nordul țării și la munte. În cursul zilei, în cea mai mare parte a teritoriului, local și temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, de 60…70 km/h, dar în Carpații Orientali la altitudini mari rafalele vor depăși 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la 0…3 grade în estul Transilvaniei și până la 14…15 grade în dealurile vestice. Izolat va fi ceață.

Alerte meteo. Două zile cu COD GALBEN de ploi torenţiale şi vânt puternic în 23 de judeţe. Praful saharian rămâne o ameninţare reală
BUCUREȘTI
Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul zilei, când și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor continua să crească și vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale la sfârșitul lunii martie (în general cu 10 grade peste normele climatologice). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, ușor mai mici pe litoral și în deltă unde se vor înregistra 15…20 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei și 15…16 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane (rafale de 60…70 km/h) și izolat și trecător (cu viteze în general de 40…45 km/h) în estul teritoriului și în regiunile vestice.

BUCUREȘTI
Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească și vor fi semnificativ mai ridicate decât cele specifice la sfârșitul lunii martie (cu 10 grade peste media climatologică). Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.

Praf saharian peste România. Vin „ploi murdare” şi descărcări electrice

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține frumoasă și cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, urmând a se înregistra valori de temperatură cu 10…12 grade peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării; astfel, maximele se vor încadra între 23 și 29 de grade (mai coborâte în deltă și pe litoral unde vor fi 15…20 de grade), iar minimele vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în jurul a 15 grade în zona de deal din Banat și Crișana. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări pe crestele montane și în regiunile vestice.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare frumoasă și semnificativ mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă; temperatura maximă va fi de 28…29 de grade (cu 12 grade peste media multianuală a datei), iar cea minimă de 9…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi semnificativ mai caldă decât normal în prima zi a lunii aprilie în aproape toată țara (valori termice în general cu 12…15 grade peste cele specifice datei), devenind local călduroasă în regiunile sudice; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade (mai mici în deltă și pe litoral unde se vor înregistra 15…20 de grade), iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 și 13 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil la senin și vânt slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări pe crestele montane, în Banat și Crișana. Noaptea, însă, înnorările se vor accentua în jumătatea vestică a țării, unde pe arii extinse vor fi averse de ploaie, iar la munte izolat de lapoviță sau măzăriche, însoțite pe alocuri de descărcări electrice, cantitățile de apă pot fi mai însemnate, iar vântul va avea intensificări susținute.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 30 de grade (cu 13…14 grade mai ridicată decât cea normală în prima zi a lunii aprilie); temperatura minimă va fi de 10…13 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, posibil cu ușoare intensificări la sfârșitul intervalului, anunţă ANM.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răcori în toate regiunile, în cele din jumătatea de nord-vest valorile termice se vor apropia de normele perioadei, iar în restul țării se vor situa peste mediile climatologice. Mai ales în prima parte a intervalului, vor fi averse de ploaie în vest, în nord și în centru și pe alocuri în celelalte zone.

BUCUREȘTI
Vremea se va răcori, însă valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice începutului de aprilie. În prima parte a intervalului, vor fi posibile ploi de scurtă durată, iar vântul va avea intensificări.