Alertă meteo. Revin NINSORILE, GERUL şi POLEIUL în toată România

Meteorologii au emis o nouă informare meteorologică de ninsoare, ploi, polei şi ger. Informarea meteo va intra în vigoare sâmbătă, de la ora 22.00, şi este valabilă în aproape toată ţara, până în noaptea de duminică spre luni.

03 ian. 2015, 08:09
Alertă meteo. Revin NINSORILE, GERUL şi POLEIUL în toată România

Informarea meteorologică emisă sâmbătă stipulează revenirea pe arii extinse a ninsorilor în ţara noastră. Încă de sâmbătă ninsorile îşi fac apariţia în nord-vestul ţării, apoi aria lor se va extinde şi va cuprinde Maramureşul, Crişana, Transilvania, Moldova.

Citeşte şi COD GALBEN de precipitaţii mixte, polei şi vânt. Vezi zonele vizate

De asemenea, local ninsorile vor fi prezente şi în zona Banatului. Meteorogul Viorica Dima a declarat la România TV că pentru partea de sud a ţării vor fi mai întâi precipitaţii mixte, care favorizează depunerile de polei, apoi ninsorile se vor semnala şi aici, însă pe arii restrânse. Ele se vor semnala cu precădere în Dobrogea şi sud-estul Munteniei.

Ce ne reţine însă atenţia pentru intervalul următor este faptul că vântul se intensifică şi el în toate regiunile ţării. Vitezele la rafală vor depăşi local 50 km/oră, cu precădere în sud-vestul şi centrul ţării. Atenţie, în zona de munte ninsorile vor fi, izolat, importante din punct de vedere cantitativ şi, temporar, viscolite, pentru că vântul suflă aici cu peste 70-80 km/oră. Această informare meteorologică este valabilă de sâmbătă seara, de la ora 22.00, până în noaptea de duminică spre luni„, a spus Viorica Dima, la România TV.