Alertă în Asia: Nou tir nord-coreean cu rachetă balistică

Publicat: Sâmbătă, 26 Iulie 2014 21:47 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Iulie 2014 21:47 // Sursa: romaniatv.net

Coreea de Nord a efectuat sâmbătă un tir cu rachetă cu rază scurtă de acţiune, care a căzut în mare, pentru a 15-a oară în acest an, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de AFP.

Într-un comunicat, statul major al armatei sud-coreene a declarat că Phenianul a 'tras o rachetă cu rază scurtă de acţiune, care trebuie să fi fost de tip Scud, în Marea Japoniei la 21h40(12h40 GMT)'.

Această rachetă, cu rază estimată la 500 km, a fost lansată de la Cap Jangsan, în regiunea coastei de vest a Coreii de Nord, în apropiere de linia de demarcaţie între cele două state, în direcţia nord-est.

'Analizăm motivul efectuării acestui tir de rachetă şi menţinem un nivel de alertă ridicat faţă de eventuale alte lansări', a adăugat statul major.

Phenianul nu a impus de această dată interdicţii de zbor, nici de navigaţie în zonă înainte de lansarea rachetei, care a fost a şasea rachetă balistică trasă în acest an, a precizat agenţia de presă.

Mai multe rezoluţii ale Naţiunilor Unite au interzis Coreii de Nord să recurgă la tiruri care utilizează tehnologia rachetelor balistice, în timp ce Consiliul de Securitate al ONU a condamnat Phenianul la începutul lunii iulie pentru cele mai recente tiruri.

'Militarii noştri consideră că lansarea rachetei de către Coreea de Nord, exprimând totodată dorinţa sa de a participa la viitoarele Jocuri asiatice în oraşul sud-coreean Incheon (în septembrie), face parte din strategia sa tradiţională de a proba în acelaşi timp angajament şi presiune', potrivit comunicatului.

'Nu putem face altceva decât să ne îndoim de sinceritatea sa când Coreea de Nord afirmă că speră reconcilierea naţională', a mai subliniat statul major sud-coreean.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coreea de Nord Coreea de Sus Phenian rachetă seul test rachetă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iul 21:59
...scurtă de acţiune, care a căzut în mare, pentru a 15-a oară în acest an, a anunţat agenţia …read more ...
26 iul 21:55
... Coreea de Nord a efectuat sâmbătă un tir cu rachetă cu rază scurtă de acţiune, care a căzut în mare,...
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H