Un deţinut condamnat pentru viol, dat dispărut de Penitenciarul din Botoşani

Este stare de alertă în Botoşani. Un deţinut condamnat la 15 ani pentru viol, aflat în permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, nu a revenit, luni, la unitatea de deținere la ora stabilită. Bărbatul este căutat acum de poliție.

27 nov. 2018, 06:29

Deţinutul evadat se numeşte Grosu Dumitru Daniel, are 42 de ani, şi fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol. Îşi ispăşea pedeapsa în regim semideschis, la penitenciarul din Botoşani, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de liberare condiționată, respective luna iulie 2019.

SEMNALMENTE
Grosu Dumitru Daniel este şaten, are faţa ovală, ochi căprui, cu gropiţă în bărbie şi are circa 1,75 metri înălţime, cu aliura atletică.

La finalul săptămânii trecute a primit o permisie de 24 de ore pentru a merge acasă, însă nu s-a mai întors la termenul stabilit. În conformitate cu prevederile legale, administrația unității penitenciare a informat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și a declanșat acțiunea de căutare a deținutului cu echipe formate din personalul unității, cu sprijinul organelor de poliție, în vederea capturării acestuia și aducerii la unitatea de detenție.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai penitenciarului sunt în alertă. Au fost instituite filtre pe toate drumurile din judeţ, evadatul a fost dat în consemn la frontieră şi sunt supravegheate toate locaţiile în care s-ar putea ascunde.

Persoanele care dețin orice informaţie cu privire la deţinutul din fotografie sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Botoșani la numerele de telefon: 0231.515.937/0740102714.

Dacă va fi prins, bărbatul va primi o prelungire a pedepsei şi îşi va pierde toate drepturile pe care le-a câştigat până acum în penitenciar.