Alertă în Bucureşti. Geamantan SUSPECT, găsit lângă Palatul Parlamentului VIDEO

Un geamantan suspect a fost găsit, joi, în zona 13 Septembrie din Capitală, în apropierea Palatului Parlamentului. La faţa locului au fost trimise echipaje de poliţie, care au delimitat zona şi au restricţionat circulaţia. Pirotehnicienii care au făcut verificări au constatat însă că geamantanul era gol. 

19 nov. 2015, 11:48

Un bagaj suspect a fost descoperit, joi, lângă Palatul Parlamentului, chiar în staţia de autobuz. Poliţia a restricţionat circulaţia şi au fost chemaţi piroteniştii.

Aceştia au constatat însă că geamantanul era gol. 

O alertă cu bombă s-a dat, joi dimineaţa, şi în centrul oraşului Piatra- Neamţ. Din primele informaţii se pare că este vorba despre un rucsac abandonat în zona unei benzinării. Pirotehnicii verifică obiectele suspecte.

Panică în toată Europa, dar şi peste ocean! După masacrul din Paris, din 13 noiembrie, europenii se confruntă cu zeci de alerte teroriste. Curse de pasageri au fost redirecţionate, gări şi staţii de metrou evacuate, iar operaţiunile care vizează suspecţi de terorism curg pe bandă rulantă în marile capitale.

O alertă cu bombă a pus pe jar autorităţile poloneze, după ce o cursă care decolase din Varşovia cu direcţia egipt, a aterizat de urgenţă la Burgas, în Bulgaria. Cei 161 de pasageri polonezi au fost evacuaţi, iar geniştii au verificat aeronava, după ce un pasager a spus că ar fi o bombă în avion.

Alertă şi în Italia, unde FBI-ul a pus pe jar autorităţile. Poliţia caută 5 posibili suspecţi, iar paza a fost sporită în preajma unor atracţii turistice majore, Bazilica San Pietro de la Vatican, Scala şi Domul din Milano care, spune FBI-ul, ar putea fi vizate de atentate. O alertă cu bombă a vizat astăzi ambasada americană, dar s-a dovedit falsă.

Şi în America se simte tensiunea. După ce au ameninţat capitala Washington, teroriştii ISIS au difuzat un mesaj ce conţine imagini din New York. Într-o înregistrare difuzată de CNN, apar luptători care vorbesc limba franceză şi arabă, inclusiv un copil, în timp ce laudă masacrul din Paris.

Prezenţa poliţiei a fost sporită în New York după atentatele de vineri de la Paris, în special în zone aglomerate precum Grand Central Terminal, dar şi în apropierea unor posibile ţinte ca teatrele şi magazinele.

Înregistrarea video conţine imagini din Times Square şi Herald Square, care au fost iniţial publicate în aprilie.

Aproximativ 19 secunde din filmuleţul de cinci minute şi jumătate prezintă imagini din New York. Pe lângă SUA, înregistrarea menţionează Franţa şi Marea Britanie, dar nu include ameninţări specifice împotriva celor două ţări.