Maşinile parcate neregulamentar în Bucureşti vor fi ridicate. 500 de lei pentru recuperarea maşinii a doua zi DOCUMENT

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2019 09:48 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2019 20:01 // Sursa: romaniatv.net

Mașinile parcate neregulamentar pe străzile principale ale Bucureștiului vor fi ridicate, potrivit unei hotărâri votată miercuri în Consiliul General al Capitalei. Pentru o mașină ridicată și recuperată a doua zi, proprietarul va trebui să plătească 500 de lei.

Foto: incomemagazine.ro
Documente atasate:

UPDATE Mașinile parcare neregulamentar pe străzile principale ale Bucureștiului vor putea fi ridicate, odată cu intrarea în vigoare a hotărârii de Consiliu (30 de zile de la publicarea ei). 

Mașinile sunt ridicate și depozitate, iar proprietarii vor trebui să plătească o taxă pentru recuperarea mașinii, în funcție de tonaj.

Tarif de ridicare:

- 200 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5t, inclusiv

- 270 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5t.

Tarif de transport:

- 150 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5t, inclusiv

- 200 lei, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5t.

Tarif de depozitare: 

- 150 de lei pe zi pentru fiecare zi de depozitare 

Totuși, mașina nu se ridică dacă este cineva înăuntru.

Dacă proprietarul se întoarce până să fie ridicată mașina, poate scăpa plătind doar taxa de ridicare.

______

Adio, maşini parcate neregulamentar în Capitală. Miercuri, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), consilierii municipali din cadrul Primăriei Capitalei, vor discuta un proiect de hotărâre care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Ridicarea autoturismului va costa între 200 și 270 de lei, iar staționarea ajunge 150 de lei pe zi.

În comunicatul de presă remis EVZ de Primăria Capitalei, la punctul 72 de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a CGMB, se află un „proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București", menționează sursa citată. 

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staționate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București vor putea fi ridicate, transportate, depozitate și eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre", se arată în proiectul de hotărâre.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din regulement, precum și dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare, va fi făcută de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a municipiului București.

Autovehiculul parcat neregulamentar va fi fotografiat sau înregistrat video de către polițiști, consemnând în procesul verbal de constatare a contravenției și vor dispune în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziție de ridicare.

Înainte de ridicare, operatorul va fotografia vehiculul din mai multe unghiuri pentru a fi evidențiate eventualele zone deteriorate și va completa fișa vehiculului ridicat, în care va fi descrisă starea acestuia. Autoturismul va fi transportat cu ajutorul unei platforme auto.

„Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului", se mai arată în proiectul de hotărâre.

Eliberarea vehiculului se va putea face numai după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înamtriculare în original sau al oricăui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului și a unui act de identitate al solicitantului. Tarifele de ridicare sunt:

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv - 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt: - 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv - 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcție de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti CGMB maşini maşini parcate neregulamentar ridicare maşini
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H