Deținut extrem de periculos de la Penitenciarul Rahova care a evadat a fost prins. Un alt deţinut a evadat din Ploieşti

Autoritățile din București sunt în alertă, după ce un deținut condamnat pentru trafic de droguri a evadat. În momentul dispariției bărbatul se afla în Sectorul 6.

19 mai 2023, 15:46
Deținut extrem de periculos de la Penitenciarul Rahova care a evadat a fost prins. Un alt deţinut a evadat din Ploieşti
Alertă în București! Un deținut de la Penitenciarul Rahova a evadat

UPDATE. Un altv deținut a EVADAT din Penitenciarul Ploiești. Bărbatul, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie, a reușit să fugă după ce a sărit un gard.

„Vineri, 19.05.2023, în jurul orei 17:35, s-a constatat că deţinutul, în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a părăsit neautorizat prin escaladarea gradului împrejmuitor secţia exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti. Menţionăm că, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Ploieşti. 
Semnalmentele deținutului evadat:
Bărbatul are înălţimea de 1,67 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, frunte mijlocie, nas frânt jos, gură mijlocie, bărbie normală, păr şaten, nu poartă mustaţă, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta şapcă roşie, pantaloni crem şi vestă culoare închisă.

UPDATE. Autoritățile au fost în alertă ore bune vineri după ce un deținut a evadat în București. Bărbatul în vârstă de 34 de ani era condamnat la 1 an si 3 luni pentru trafic de droguri. Era închis în regim deschis și a părăsit punctul de lucru exterior. În momentul dispariției, vineri dimineață, în jurul orei 8, acesta era la un punct de lucru în sectorul 6, la un abator, în timp ce își executa pedeapsa în regim deschis.

Cristian Moloșag a fost găsit pe o stradă din cartierul Ferentari, se plimba liniștit. De la momentul dispariției, acesta s-a plimbat mai multe ore și cu taxiul prin București.

Un deținut extrem de periculos de la Penitenciarul Rahova a evadat. Deținutul se numește Moloșag Cristian, are 34 de ani și este condamnat la 1 an si 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Citește și Cristian Cioacă, transformare radicală, a fost fotografiat la un meci. Cum arată deţinutul condamnat pentru uciderea Elodiei

Un deținut extrem de periculos de la Penitenciarul Rahova a evadat

În momentul dispariției acesta se se afla la un punct de lucru în Sectorul 6, în timp ce își executa pedeapsa în regim deschis,  fără supraveghere.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Poliția Locală Sector 5 București, Poliția Locală Sector 6 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Rahova.

Potrivit autorităților, deținutul are înălțimea de 1, 84 m, statură atletică, ochi albaștri, sprâncene arcuite, față ovală, ten deschis, păr blond, multiple tatuaje, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta tricou alb cu dungi roșii inscripționat cu sigla clubului Dinamo București, pantaloni de trening închiși la culoare și șapcă neagră.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pentru orice informație cu privire la persoana din fotografie, apelați numărul unic de urgență 112 sau Penitenciarul București-Rahova, la numerele 021.420.08.10 sau 021 420.24.28.” au transmis reprezentanții ANP, printr-un comunicat.

Un deţinut a încercat să evadeze spectaculos din arestul în care se află şi fraţii Tate

Un deţinut încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Capitalei a încercat să evadeze, folosind elemente metalice ale patului din celulă, cu care a încercat să sape într-un perete.

Poliţia a deschis pe numele acestuia un nou dosar penal, în care este cercetat pentru tentativă la evadare şi distrugere, iar concomitent se fac verificări interne în instituţie, pentru a stabili împrejurările în care s-au produs faptele.

Conform datelor furnizate de oficialii Poliţiei Române luni, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă au constat, în ziua de 11 ianuarie, că într-o cameră de deţinere a fost distrusă tencuiala unui perete, din zona geamului.
„Din verificările efectuate a reieşit faptul că o persoană privată de libertate, folosindu-se de elemente metalice ale patului, ar fi distrus tencuiala unui perete, fără a fi afectată siguranţa deţinerii, încercând să ascundă aceasta cu ajutorul unor sticle şi burete, iar resturile rezultate le-ar fi ascuns într-un coş de gunoi, de sub pat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la evadare şi distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, au transmis oficialii instituţiei.
Conform sursei citate, la nivelul Poliţiei Capitalei au fost demarate de asemenea verificări interne pentru a se stabili condiţiile în care a avut loc incidentul, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale.

Citește și Elena Udrea, sfaturi din puşcărie pentru reducerea cheltuielilor. „Întreţinerea unui deţinut costă 7.500 de lei pe lună”