Cristian Cioacă, transformare radicală, a fost fotografiat la un meci. Cum arată deţinutul condamnat pentru uciderea Elodiei

Detinutul Cristian Cioacă a fost la meci, la Mioveni. Controversatul politist a cerut în luna ianuarie eliberarea condiţionată, dar i s-a respins solicitarea.

01 mai 2023, 23:31
Cristian Cioacă, transformare radicală, a fost fotografiat la un meci. Cum arată deţinutul condamnat pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioacă este încă deținut și mai are de executat încă o treime din pedeapsă, respectiv 5 ani de închisoare, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

100 de deținuți au participat, luni, la meci și fost extrem de activi în tribune, pe tot parcursul meciului le-au încurajat pe jucătoarele de la Dacia Mioveni.

Cristian Cioacă, încarcerat la penitenciarul din Mioveni, s-a numărat printre cei 100 de deținuți care au susținut astăzi echipa de handbal feminin Dacia.

Ţi se face pielea de găina! Abia azi s-a aflat! Ce i-a spus Elodia în ultimul SMS trimis catre Cioacă! La ora 14.30 i-a scris ASTA
După ce a ispășit nouă ani din pedeapsa pe care a primit-o, Cristian Cioacă încearcă să iasă din închisoare. Însă, se pare că norocul nu îi surâde, iar judecătorii au decis în defavoarea lui. Cererea de eliberare condiționată nu a fost acceptată, decizia fiind una definitivă.

În data de 23 ianuarie, magistrații de la Judecătoria Piteşti au respins cererea depusă de Cristian Cioacă pentru eliberarea condiționată. Avocații acestuia au contestat imediat decizia, iar procesul a fost programat pentru astăzi 22 februarie.

La Tribunalul Argeș, Cristian Cioacă a încercat, din nou, să obțină eliberarea în februarie. Acesta a fost adus de la Penitenciarul Mioveni în fața judecătorilor. Deși avocații au încercat să convingă judecătorii, verdictul a rămas neschimbat pentru Cristian Cioacă. Mai exact, judecătorii au decis să îi respingă contestația, iar Cristian Cioacă va rămâne în spatele gratiilor. Decizia este definitivă.

Cristian Cioacă

Cristian Cioacă a fost condamnat în anul 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru lovituri cauzatoare de moarte asupra soției sale, Elodia Ghinescu.

Crina Radu, avocata Elodiei Ghinescu, a fost și ea prezentă la Tribunalul Argeș. Aceasta a făcut câteva declarații clare, condamnând orice potențială decizie de a-l pune în libertate pe Cristian Cioacă. Mai mult, aceasta a subliniat că bărbatul trebuie să își ispășească integral pedeapsa, care oricum este una mică în opinia ei.

„Eu am fost în sala de judecată, nici nu a spus instanța că va amâna pronunțarea, vom vedea. Oricum ceea ce a susținut apărarea lui Cristian Cioacă, eu spun că nu a fost ceva relevant, adică vorbea despre dreptul la viață. Păi dreptul la viață îl avea și Elodia.

Războiul dintre familia Elodiei și Cioacă continuă! Ce avere va moșteni fiul avocatei atunci când va împlini vârsta de 18 ani
Cioacă, chiar doamna avocat spunea că a executat nouă ani din 15 ani și 8 luni, păi mai avea încă 6 ani de executat pentru faptele deosebit de grave pe care le-a săvârșit. Pedeapsa pe mult prea mică, ar trebui să execute întreaga pedeapsă, mai ales că a încercat să ascundă urmele săvârșirii infracțiunilor. Nu îndeplinește condițiile pentru a putea fi eliberat condiționat”, a declarat avocata Elodiei Ghinescu