Alertă în Caraş-Severin. Scurgere de mercur lângă un bloc de locuinţe

Pompieri, poliţişti şi un echipaj CBRN au intervenit, marţi seara, la Moldova Noua, în judeţul Caraş-Severin, lângă un bloc de locuinţe. Autorităţile au fost informate cu privire la o scurgere de mercur. Zona a fost izolată şi s-a stabilit că substanţa ar preveni de la uscătoria blocului.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 06:43
Alertă în Caraş-Severin. Scurgere de mercur lângă un bloc de locuinţe

Echipajul de protecție biologică, chimică și radiații nucleare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reșița a mers de urgență la faţa locului și a efectuat cercetări cu privire la substanță găsită. La primele investigații, ar fi vorba despre mercur. Substanță respectivă s-ar fi scurs de la uscătorie blocului aflată la etajul patru, până la parterul blocului. Împrejurările în care mercurul a ajuns în locul respectiv, urmează a fi cercetat de organele poliţiei.

Citeşte şi: Director de liceu, acuzat de agresiune sexuală. Bărbatul ar fi pipăit mai multe minore

“A fost anunţată o posibilă scurgere de substanţă necunoscută în apropierea unui bloc de locuinţe din oraşul Moldova Nouă. Au fost anunţate Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, care au trimis echipe la faţa locului. Echipajul de protecţie biologică, chimică şi radiaţii nucleare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa este la faţa locului şi efectuează cercetări cu privire la substanţa găsită. La primele investigaţii, ar fi vorba despre mercur”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Adrian Manofu.