Alertă în educaţie, coronavirus în două şcoli din Bucureşti. Trei profesori au Covid-19

Reîntoarcerea dascălilor în clase de la 1 septembrie a adus deja primele probleme în unităţile de învăţământ. La o şcoală din Sectorul 5 sunt trei cazuri confirmate de COVID-19 în rândul profesorilor. De asemenea, în scenariul roşu ar mai putea intra o şcoală din sectorul 3, unde o angajată din personalul auxiliar a fost, de asemenea, depistată pozitiv.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 08:40
Alertă în educaţie, coronavirus în două şcoli din Bucureşti. Trei profesori au Covid-19

Unităţile de învăţământ în cauză sunt Școala gimnazială nr. 146 „I.G. Duca”, din sectorul 5, şi alta din sectorul 3.

Şcoala IG Duca are 80 de angajaţi şi, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, aici sunt confirmate trei cazuri de infectare în rândul cadrelor didactice.

Citeşte şi Nelu Tătaru: Suntem într-un platou dinţat al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val

Cel mai probabil cursurile se vor face online, pe grupurile de părinți fiind deja discuții privind organizarea orelor conform scenariului roșu. 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, aici sunt confirmate trei cazuri de infectare. Ar fi vorba de trei cadre didactice. În cel de-al doilea caz, ar fi vorba despre Şcoala nr. 80 din sectorul 3 al Capitalei. Acolo, o femeie de la curăţenie a fost confirmată cu COVID-19 şi multe persoane din şcoală sunt contacţi direcţi ai acesteia, pentru că au mers la unitatea de învăţământ, ca să pregătească deschiderea noului an şcolar.