Alertă în Egipt! Cel puţin 17 răniţi, într-o explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor

Cel puțin 12 persoane au fost rănite duminică în Egipt, în urma unei explozii care viza un autobuz turistic, lângă un muzeu nou construit în apropiere de piramidele din Giza, au anunţat două surse de securitate, potrivit Reuters.

RomaniaTV.net
19 mai 2019, 14:10
Alertă în Egipt! Cel puţin 17 răniţi, într-o explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor

Majoritatea celor răniți sunt turiști străini, au spus sursele. Una dintre sursele de securitate a declarat că printre cei răniţi se află cetățeni sud-africani.

Nu sunt informaţii privind eventuale decese. Un martor, Mohamed el-Mandouh, a declarat pentru Reuters că a auzit o „explozie foarte puternică” în timp ce se afla în trafic în apropierea locului în care s-a produs incidentul.

Un dispozitiv a explodat lângă autobuz, a informat cotidianul Ahram, în timp ce parbrizul unui alt vehicul a fost deteriorat.

Explozia a avut loc în fața noului Mare Muzeu Egiptean care urmează să se deschidă, lângă Piramidele din Giza.

Un oficial de la Spitalul Al-Haram din apropiere a declarat pentru CNN că primesc turiștii răniți.

Marele Muzeu Egiptean, mult așteptat de la Giza, care a costat mai mult de 1 miliard de dolari pentru construire, este așteptat să se deschidă la mijlocul anului 2020 după o serie de întârzieri.

Imaginile postate pe social media au arătat un autobuz cu unele dintre ferestrele sparte și resturi pe drumul de lângă un zid cu o gaură în el.

În decembrie, trei turiști vietnamezi și un ghid egiptean au fost uciși și cel puțin alți 10 răniți când o bombă de pe marginea drumului a lovit autocarul în care se aflau la mai puțin de 4 kilometri de piramidele din Giza.