Alertă în EUROPA: Virusul EBOLA ajunge pe "bătrânul continent" chiar în această lună

Publicat: Luni, 06 Octombrie 2014 11:37 // Actualizat: Luni, 06 Octombrie 2014 11:37 // Sursa: romaniatv.net

Virusul Ebola ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul lunii octombrie, previzionează oameni de ştiinţă, citaţi luni de Reuters, citată de Agerpres.

Analizând modele de propagare a bolii şi traficul aerian, cercetătorii apreciază că există posibilitatea ca virusul să ajungă în Franţa şi Marea Britanie până la 24 octombrie, în proporţie de 75%, respectiv 50%.

Concluziile au în vedere o funcţionare a traficului aerian la capacitate maximă. În cazul în care companiile aeriene şi-ar reduce cursele cu 80% către regiunile afectate, riscul ca virusul Ebola să ajungă în Franţa ar fi de 25%, iar pentru Marea Britanie de 15%. 'Este cu adevărat o loterie', a declarat Derek Gatherer, expert virusolog de la Universitatea Lancaster.

Franţa se află printre statele care ar putea fi afectate în perioada următoare de virusul Ebola datorită zborurilor frecvente din Guinea, Sierra Leone şi Liberia, care includ vorbitori de limbă franceză, iar în ce priveşte Mare Britanie, aeroportul Heathrow este un important nod aerian pentru curse către alte destinaţii din lume. Atât Marea Britanie, cât şi Franţa au avut câte un caz - cetăţeni întorşi în ţară bolnavi de Ebola şi care apoi s-au vindecat. Studiul oamenilor de ştiinţă sugerează că mai mulţi oameni pot aduce boala în Europa fără să ştie că sunt infectaţi.

Citeşte şi Nou bilanţ cutremurător: Aproape 2.000 de oameni au murit din cauza epidemiei de Ebola

Pentru Belgia este previzionat un risc de 40% ca virusul să ajungă pe teritoriul său, în timp ce Elveţia şi Spania prezintă un risc mai scăzut, de 14% fiecare, potrivit studiului, publicat în revista 'PLoS Current Outbreaks'.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a impus restricţii de călătorie către statele afectate şi a încurajat companiile aeriene să îşi menţină cursele către zonele respective.

Citeşte şi Ţara în care localnicii susţin că două femei au ÎNVIAT, după ce au fost ucise de EBOLA

De la izbucnirea epidemiei în luna martie în Africa de Vest, 3.400 de oameni au murit şi aproximativ 7.200 sunt infectaţi.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alertă Ebola Ebola în Europa Europa virusul Ebola
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 oct 16:21
...până la sfârşitul lunii octombrie, previzionează oameni de ştiinţă, citaţi luni de Reuters, citată de Agerpres. Citește mai departe…

...
06 oct 12:42
Răspunde | Votează email 0 email
MUNCA LA DOMICILIU
Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.
O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti mai multe detalii la email [email protected]
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H