Alertă în farmaciile şi spitalele din România! Un MEDICAMENT folosit împotriva cancerului, FALSIFICAT

Agenţia Naţională a Medicamentului caută flacoane falsificate de Herceptin, medicament folosit împotriva cancerului mamar şi la stomac. Autorităţile verifică dacă medicamentul Herceptin falsificat a ajuns şi la noi. Medicamentul falsificat, folosit pentru tratarea cancerului mamar şi la stomac, a fost descoperit în Italia. Autorităţile

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 07:09

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că mai multe recipiente cu acest medicament, furate din spitale din Italia, au fost contrafăcute şi reintroduse în sistemele medicale din mai multe ţări.

În urma analizei chimice, s-a constatat că medicamentul falsificat nu conţine ingredientul activ. Iar în alte cazuri s-a stabilit că a fost modificată sau diluată compoziţia produsului. Potrivit România TV, acum, autorităţile internaţionale au declanşat o anchetă pentru a afla de unde provin medicamentele. În paralel, şi la noi se fac verificări, chiar dacă până acum nu s-a descoperit medicamentul falsificat.

Herpentin este folosit, în special, în spitale, dar poate fi cumpărat şi din farmacii, iar un flacon costă 4.000 de lei.

Citeşte şi: Mai multe farmacii din România au eliberat pastile de Algocalmin fără reţetă

Citeşte şi: Ce cuprinde NOUA LISTĂ de MEDICAMENTE COMPENSATE şi gratuite