Alertă în Londra din cauza unei maşini înmatriculate în România. Poliţia a declanşat o operaţiune antiteroristă

A fost panică în Croydon, în sudul Londrei, din cauza unei maşini cu numere de înmatriculare româneşti. Poliţiştii au evacuat zona şi au declanşat o adevărată operaţiune antiteroristă. În zonă a intervenit o echipă de genişti care a efectuat o detonare controlată.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 11:31

Autorităţile londoneze au intrat în alertă joi, după ce o persoană a sunat la Poliţie pe motiv că a văzut o „maşină suspectă” în apropierea staţiei East Croydon din sudul Londrei, relatează portalul My London, citat de Digi24.

La faţa locului au fost mobilizaţi zeci de poliţişti care au evacuat zona, iar maşina înmatriculată în judeţul Mehedinţi a fost încercuită. De asemenea, în zonă a intervenit şi o echipă de genişti.

Aceștia au adus un robot anti-bombă cu ajutorul căruia au efectuat o explozie controlată.

 

Poliţiştii le-au comunicat angajaţilor din birourile aflate în apropiere să rămână în interiorul clădirilor „departe de ferestre”. Mai mulţi martori au precizat că au auzit o explozie.

Proprietarul maşinii care a pus pe jar autorităţile din Londra a mărturisit că a făcut o pană la una dintre roţi şi a fost nevoit să abandoneze autoturismul pe stradă.

Poliţiştii au bănuit iniţial că este vorba despre un autoturism abandonat intenţionat în zona respectivă. După două ore de cercetări, anchetatorii au anunţat că a fost eliminată orice suspiciune legată de un incident terorist.


loading...