Alertă în Londra. Un incendiu a izbucnit în Parlamentul britanic

Este alertă de proporţii în capitala Marii Britanii. Un incendiu a avut loc, duminică, la Palatul Westminster din Londra, cunoscut și sub numele de Casa Parlamentului.

24 ian. 2021, 18:11
Alertă în Londra. Un incendiu a izbucnit în Parlamentul britanic

Un incendiu a izbucnit în Parlamentul britanic. Palatul Westminster din Londra, cunoscut sub numele de Casa Parlamentului, a fost cuprins duminică după-amiază de flăcări.

Un incendiu a izbucnit în Parlamentul britanic. Autorităţile londoneze sunt în alertă

Mai multe persoane au declarat că mai întâi a sunat alarma de foc, iar ulterior, s-au ridicat nori de fum.

Incendiul vine la câteva zile după ce membrii parlamentului britanic au fost avertizați că Palatul Westminster are nevoie de reparații urgente, potrivit express.co.uk.

Palatul Westminster este poziționat pe malul Tamisei, se întinde pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați și deține Victoria Tower și turnul cu ceas Big Ben.

Actualul ansamblu al Palatului Westminster a fost construit între 1837 și 1860 în stil neogotic, după incediul devastator din 1834 care a distrus aproape total vechiul parlament britanic.

Un incendiu a izbucnit în Parlamentul britanic. Imagini de la incident

Britanicii sunt de altfel foarte greu încercaţi de când noua tulpină a COVID face victimă după victimă în Regatul Unit.

Varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, pare a fi legată de o mortalitate mai mare, a declarat, vineri, premierul Boris Johnson, citat de AFP.

“Acum pare că există dovezi că noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată la Londra, şi în sud-estul Angliei, poate fi legată la un grad mai mare de mortalitate”, a declarat Boris Johnson în cadrul unei conferinţe de presă în Downing Street.

“Impactul acestei noi variante afectează sistemul naţional medical care e sub presiune”.

Dovezile vin de la matematicieni care au analizat decesele la persoane care au contractat noua şi vechea variantă.

Sir Patrick Vallance, principalul consilier al Guvernului, a afirmat că încă nu este cert că noua tulpină este mai letală.

Citeşte şi: Record de morţi de Covid în Marea Britanie, în ciuda vaccinurilor şi restricţiilor. Peste 1.800 de decese în ultimele 24 de ore