Alertă în magazinele Lidl! Mai mulți clienți au confundat un produs de curățenie cu sucul de portocale din cauza ambalajului

Alertă alimentară în magazinele Lidl. Retailerul vinde un produs periculos, așa că se cere retragerea acestuia de la raft.

10 iul. 2023, 17:23
Alertă în magazinele Lidl! Mai mulți clienți au confundat un produs de curățenie cu sucul de portocale din cauza ambalajului
Alertă alimentară la Lidl

Reprezentanții lanțului de magazine Lidl au expus la rafturi un produs periculos. În rândul clienților a luat naștere o dezbatere, fiind imlicate și asociații din domeniul protecției condumatorilor. Pe rețelele sociale se cere retragerea produsului vândut în magazinele retaielrului german din Spania.

Deoarece unele produse sunt expuse la vânzare în ambalaje foarte atractive pentru a atrage mai mulți clienți, acest lucru poate duce la confuzie, atât în rândul adulților, cât și al copoiilor. Persoanele care nu cunisc limba engleză pot fi induse cu ușurință în eroare, deoarece nu înțeleg informațiile expuse pe etichetă. Utilizatorii online au adus problema în atenția reprezentanților Lidl Spania, fiind declanșată o alertă alimentară.

Citește și: Afaceristul român care bagă spaima în Carrefour, Lidl și Kaufland. Planul măreț al fermierului: „Sunt producător direct și am adaos comercial mic”

Așadar, un produs de curățenie a fost expus la vânzare într-un ambalaj care poate fi confundat cu ușurință cu cel al sucului de portocale. Recipientul, culoarea sa, dar și modul de etichetare îl fac să fie extrem de atrăgător, mai multe persoane atrăgând atenția că cei mici îl pot confunda cu o băutură răcoritaore.

Reprezentanți ai asociațiilor din domeniul protecției consumatorilor susțin că produsul de curățenie este potențial periculos și că poate fi derutant din punct de vedere vizual.

Citește și: LIDL oferă sâmbătă, 8 iulie, produsul căutat de toți românii, cu o reducere substanțială

„Într-adevăr, nu se pot vinde produse de curățenie cu design de ambalaj și culori de conținut pe care copiii le-ar putea confunda cu cele ale alimentelor. Trebuie să fie retrase imediat de la vânzare”,  este mesajul transmis de reprezentanții unei asociații pe platformele sociale.

Și clienții Lidl Spania au susținut punctul de vedere al asociațiilor.

„Noroc că pun simbolul produselor de curățenie și de protecție și că valorează de trei ori mai mult decât o băutură răcoritoare”/ „Cum poți să vinzi așa?”/ „Trebuie să fii neapărat copil ca să faci o astfel de greșeală? Am 28 de ani și nici nu am terminat de citit eticheta produsului din care am băut deja un pahar”, sunt o parte dintre comentariile clienților, scrie playtech.ro.