Alertă în Mangalia. A fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile

Autorităţile dinMangalia sunt în alertă, după ce a a fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile, infecție ce poate fi transmisă și prin sânge.

RomaniaTV.net
14 sept. 2016, 17:21
Alertă în Mangalia. A fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile

Anunțul a fost făcut miercuri seară, de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța care a anulat o acțiune de colectă mobilă ce urma să aibă loc în data de 17 septembrie în Mangalia.

„În aceste condiții, persoanele cu domiciliul în Mangalia și localitățile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albești, Arsă, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August), precum și cele cu domiciliul în alte zone din județ dar care lucrează aici, nu vor putea fi admise la donare până la dată de 31.10.2016 (sau o dată ulterioară, în funcție de evoluția situației epidemiologice).

Persoanele care nu locuiesc/ nu lucrează în zona sus-menționată, dar care tranzitează această zona (minim o noapte petrecută în zona, participare la activități în aer liber, pescuit, etc.) nu vor putea dona sânge timp de 28 zile de la întoarcerea din această zona restricționată”, se arată într-un comunicat al Centrului de Transfuzii.

Aproximativ 40 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, dintre care 4 s-au soldat cu decese, au fost înregistrate în țara noastră din luna mai până pe 31 august.

Citeşte şi Alertă medicală! Zeci de cazuri de infecţie cu virusul West Nile în România

 

loading...
Partenerii noștri