ALERTĂ în Marea Britanie. E cea mai mare AMENINŢARE TERORISTĂ după 11 septembrie 2001

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare ameninţare la adresa securităţii de după 11 septembrie 2001.

24 nov. 2014, 13:10
ALERTĂ în Marea Britanie. E cea mai mare AMENINŢARE TERORISTĂ după 11 septembrie 2001

Marea Britanie se confruntă cu o ameninţare teroristă mai mare decât oricare alta de dinainte sau de după atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA, a declarat secretarul de interne Theresa May.

Guvernul va introduce miercuri o nouă legislaţie împotriva terorismului pentru a combate o serie de ameninţări, în special din partea britanicilor care s-au întors din Siria şi Irak unde au luptat alături de militanţii islamişti, a adăugat ea.

‘Când agenţiile de securitate şi de informaţii ne spun că ameninţarea cu care ne confruntăm acum este mai periculoasă decât oricare alta de dinainte sau de după (atacurile de la) 11 septembrie (2001), ar trebui să fim atenţi’, a spus ea într-un discurs susţinut la Londra.

Theresa May a adăugat că, de la atentatele sinucigaşe cu bombă comise de patru tineri britanici la Londra în 2005 şi soldate cu 52 de morţi, aproximativ 40 de scenarii teroriste au fost dejucate.

Printre acestea s-au numărat încercări de a comite atacuri cu armă pe străzile din Marea Britanie, în stilul atentatului de la Mumbai, un plan de a arunca în aer Bursa de la Londra, intenţia de a doborî avioane şi conspiraţii de a ucide un ambasador britanic şi militari.

‘Aproape toate aceste atacuri au fost prevenite. Însă, aşa cum s-a lăudat (organizaţia) IRA odată, teroriştii nu trebuie să fie norocoşi decât o dată’, a mai spus Theresa May.