Alertă în Marea Britanie. O nouă tulpină COVID a fost descoperită. Două persoane care s-au întors din Caraibe au fost infectate

Autorităţile din Marea Britanie sunt în alertă. O nouă tulpină a fost identificată în Marea Britanie și a pus autoritățile pe jar. Mutația virală, din Antigua, a fost descoperită la două persoane care s-au întors din Caraibe.

12 mart. 2021, 15:36
Alertă în Marea Britanie. O nouă tulpină COVID a fost descoperită. Două persoane care s-au întors din Caraibe au fost infectate

Alertă în Marea Britanie. Varianta, denumită VUI-202103/01 (B.1.324.1), a intrat în atenția autorităților pe 4 martie, după depistarea celor două cazuri în sud-estul Angliei, potrivit mirror.co.uk.

Alertă în Marea Britanie. O nouă tulpină COVID a fost descoperită. Două persoane care s-au întors din Caraibe au fost infectate

“Varianta conține mutațiile de vârf E484K și N501Y, ambele asociate de obicei cu variante de îngrijorare (COV), însă nu prezintă ștergeri specifice care ar duce la desemnarea încadrarea în categoria COV”, a precizat, într-o declarație de presă, PHE.

Mutația E484K a fost observată în variantele sud-africane și braziliene și a apărut spontan în cea britanică și este asociată cu o eficacitate mai mică a vaccinului. Mutația N501Y este legată de o transmisibilitate ridicată.

Cercetările relevă că alte patru cazuri ale variantei P.1, care a fost depistată pentru prima dată în nordul Braziliei și care are mutațiile E484K și N501Y, au fost identificate în Anglia.

Până în acest moment, în Regatul Unit, cel puțin 10 persoane s-au infectat cu varianta P.1.

Datele unui nou studiu demonstrează că varianta COVID-19 din Marea Britanie prezintă o mortalitatea „semnificativ mai mare” decât alte tulpini.

Într-un studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, împotriva celor infectate cu alte tulpini, oamenii de știință au spus că noua variantă are o mortalitate „semnificativ mai mare”.

Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020 și de atunci a fost găsită în peste 100 de țări.

Are 23 de mutații în codul său genetic – un număr relativ mare de modificări – și unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească. De asemenea, oamenii de știință din Marea Britanie spun că este cu aproximativ 40% -70% mai transmisibilă decât variantele anterioare de coronavirus. În studiul din Marea Britanie, publicat în British Medical Journal, miercuri, infecția cu noua variantă a dus la 227 de decese dintr-un eșantion de 54.906 de pacienți cu Covid-19, comparativ cu 141 dintre același număr de pacienți infectați cu alte variante.

Citeşte şi:  EXCLUSIV. Românii din Marea Britanie, vaccinați anti-Covid cu doza de rapel Pfizer la trei luni de la prima doză, în ciuda recomandărilor specialiștilor. Adrian Marinescu: „E greu de spus dacă vaccinul va mai fi eficient”