Două sute de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie depistate în România

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a anunţat că până acum în România au fost diagnosticate 200 de persoane infectate cu tulpina din Marea Britanie.

03 mart. 2021, 08:45
Două sute de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie depistate în România

Două sute de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie au fost depistate până marţi, 2 martie, în România. Anunţul a fost făcut de Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Două sute de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie depistate în România

Potrivit directorului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în urma analizelor de laborator realizate la nivel naţional până marţi, 2 martie,  200 dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au fost infectaţi cu tulpina din Marea Britanie.

„Până astăzi avem înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a declarat Adriana Pistol marţi, într-o conferinţă de presă.

Întrebată de jurnalişti dacă au mai fost depistaţi copii printre pacienţii la care s-a izolat tulpina din Marea Britanie, Pistol a răspuns:”Nu ştiu să mai fie alţi copii la acest moment”.

Directorului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a mai precizat că persoanele care se vaccinează pot solicita eliberarea pe e-mail a certificatului de vaccinare, printr-o solicitare adresată centrului de vaccinare.

Autorităţile au anunţat că miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel naţional.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 2 martie 2021. Aproape 4000 de cazuri noi, peste 100 de decese şi peste 1000 de pacienţi la ATI

Bilanţ vaccinare 2 martie 2020. Aproape 40.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore!

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), aproape 40.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore.

Astfel, cu vaccinul Pfizer 27, 751 de români au făcut prima doză în această zi, iar cu cea de-adoua doză s-au vaccinat doar 942 de persoane. În ceea ce priveşte vaccinul de la Moderna niciun român nu a fost vaccinat cu acest ser din cauza lipsei de stoc.

Citeşte şi O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez: „Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”

Totodată, 9.465 români au fost vaccinaţi cu serul de la AstraZeneca.

„Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 19 reacții adverse sunt în curs de investigare.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021;

**Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.”, se arată în comunicatul transmis de autorităţi.

România se îndreaptă spre valul al treilea sau deja se află în această fază a pandemiei, avertizează specialiştii, în timp ce numărul cazurilor grave de la ATI este din nou pe trend ascendent.