Alertă în Olt. Un tren cu zeci de călători implicat într-un accident cu un autoturism. Care e starea pasagerilor

Un accident feroviara avut loc, sâmbătă seară, în judeţul Olt, fiind implicate un autoturism şi un tren cu 28 de călători.

10 iul. 2021, 21:17
Alertă în Olt. Un tren cu zeci de călători implicat într-un accident cu un autoturism. Care e starea pasagerilor

Alertă în Olt. Şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, a rămas încarcerat, dar a fost scos de pompieri şi a fost transportat la spital în stare gravă.

Alertă în Olt. Un tren cu zeci de călători implicat într-un accident cu un autoturism. Care e starea pasagerilor

”Pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi o autospecială pentru primă intervenţie, au intervenit în comuna Găneasa, sat Izvoru, la un accident feroviar. La faţa locului au intervenit şi două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt”, a transmis, sâmbătă seară, ISU Olt.

Sursa citată a precizat că în eveniment au fost implicate un autoturism şi trenul InterRegio 2224, în care se 28 de persoane.

În urma accidentului, şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, din comuna Găneasa, a rămas încarcerat.

”Bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă, cu funcţii vitale prezente şi a fost extras din autoturism de echipajul de descarcerare, concomitent cu acordarea îngrijirilor medicale”, au mai precizat pompierii.

Pacientul, politraumatizat prin accident feroviar, a fost transportat la UPU Slatina.

De altfel, în urmă cu doar o zi, un tren cu zeci de copii şi adolescenţi la bord a căzut într-un râu în Austria, provocând rănirea a cel puţin zece persoane, chiar cu o zi înainte de începutul vacanţei şcolare, informează vineri dpa. Potrivit Crucii Roşii, mai mult de zece persoane au fost rănite uşor în accidentul care a avut loc în provincia Salzburg.

Accidentul a survenit la puţin timp după orele 07:00 (05:00 GMT), lângă Kendlbruck. Un vagon al unui tren regional a căzut aproximativ 4 metri peste terasamentul râului Mur şi s-a oprit în apele lui, potrivit postului public austriac ORF.

Potrivit serviciului pentru situaţii de urgenţă, şinele de tren erau acoperite cu rădăcini sau ceva similar după o furtună.

Majoritatea celor 50 de pasageri erau copii sau tineri, care se duceau în oraşul Tamsweg, importantă destinaţie pentru elevii din regiunile învecinate.

Citește și: Accident cu patru maşini pe DN 1, în Baloteşti. O fetiţă de 8 ani şi tatăl ei au ajuns la spital