ALERTĂ în penitenciarul unde este încarcerat Dincă! O poliţistă a fost testată pozitiv cu coronavirus

O poliţistă de la penitenciarul de maximă siguranţă din Craiova a fost vineri testată pozitiv cu noul coronavirus şi este deja internată în spital.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 12:52
ALERTĂ în penitenciarul unde este încarcerat Dincă! O poliţistă a fost testată pozitiv cu coronavirus

UPDATE: Conducerea penitenciarului a emis un comunicat pe această temă, pe care îl reluăm integral.

„Vă informăm că, astăzi, 05.06.2020, un angajat al Penitenciarului Galaţi a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Poliţistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie.

În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor. Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi măsurile de intervenţie adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecţie şi de asigurare a continuităţii în activitate, cu personal de rezervă.

Până la acest moment, cu excepţia cazului sus-menţionat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galaţi.”, se arată în informarea trimisă spre presă de administraţia penitenciarului.

Din informaţiile obţinute de România TV, poliţista este sora unui cadru medical de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Femeia lucrează în departamentul administrativ, astfel că nu a intrat în contact cu niciunul dintre deţinuţi.

Toţi colegii cu care a avut contact poliţista au fost identificaţi şi se află în izolare monitorizată la domiciliu, după ce au fost testaţi şi primele rezultate au fost negative.

Tot vineri, mama Luizei Melencu, împreună cu avocata Carmen Obârşanu, au mers la Tribunalul Olt pentru a depune mai multe contestaţii şi pentru a studia dosarul.

Citeşte şi: Alertă la Poliţia Capitalei, nouă poliţişti de la Furturi Auto au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus, 11 sunt izolaţi la domiciliu