Alertă în Portul Constanţa după acostarea unei nave din China. DSP verifică echipajul, de teama coronavirusului

Un vapor sub pavilion Malta, care a plecat pe 14 decembrie dintr-un port chinezesc, a intrat marți în Portul Sud-Agigea. Membrii echipajului au fost verificați de reprezentanții Direcției de Săbătate Publică (DSP), de teama coronavirusului.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 09:49
Alertă în Portul Constanţa după acostarea unei nave din China. DSP verifică echipajul, de teama coronavirusului
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța au transmis că nu au identificat nicio problemă de sănătate la membrii echipajului chinezesc. 
 
„O navă a ajuns azi dimineață în port, toată lumea este sănătoasă, nu au nicio problemă. Am fost în control, nu există absolut nimic. Nava a intrat azi dimineață la ora șase. Au fost asistenții din port, care sunt cabinetul port al Direcției, și le-au luat temperatura, i-au verificat și sunt sănătoși. Ei au fost pe mare mult timp. Nu e nicio problemă”, a transmis directorul DSP Constanța, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Numărul morţilor de coronavirus a depăşit 1.000. Peste 100 de oameni au fost ucişi într-o singură zi

Prefectul județului Constanța a confirmat faptul că nimeni nu are simptome de coronavirus. „Nava a plecat din China, ultimul port chinezesc a fost pe 14 decembrie. Deci este plecată din China de aproape două luni. Virusul înțeleg că are perioadă de incubație de 14 zile”, a declarat George Niculescu, prefectul județului Constanța.
 
La sfârşitul lunii ianuarie, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a cerut sprijinul DSP Constanţa pentru „împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din România (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte etc.)”. De asemenea, OPC a transmis o adresă şi către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud în care a reamintit că inspectorii ANPC trebuie să participe la controlul fizic ce se efectuează asupra mărfurilor importate din China.