Alertă în Prahova. Un bărbat a fost atacat de urşi. Omul a fost salvat de câini!

Un bărbat a trecut prin momente cumplite după ce a fost atacat de urs. Acesta a scăpat ca prin minune datorită câinilor.

19 iul. 2021, 23:08
Alertă în Prahova. Un bărbat a fost atacat de urşi. Omul a fost salvat de câini!

Alertă în Prahova. Un cioban în vârstă de 71 de ani din Prahova a fost atacat de un urs. Le-a spus anchetatorilor că a scăpat de animal cu ajutorul câinilor de la stână. Polițiștii Postului de Poliție Măneciu, județul Prahova, au fost sesizați în weekend, prin 112, de către un bărbat de 71 de ani, că a fost atacat de un urs.

Alertă în Prahova. Un bărbat a fost atacat de urşi. Omul a fost salvat de câini!

Ciobanul le-a spus polițiștilor că sâmbătă dimineață era la stână, iar când a ieșit cu oile la păscut a fost atacat de un urs. A reușit să scape cu ajutorul câinilor pe care îi are la stână și a mers acasă.

Un echipaj al ambulanței i-a dat îngrijiri medicale ciobanului, acesta având zgârieturi la un antebraț și pe abdomen. Ciobanul a fost dus la spital, dar nu a rămas internat. A fost informată Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova, informează Mediafax.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Ministrul Mediului vrea intervenţii rapide ca la ISU pentru îndepărtarea urşilor. „În jumătate de oră trebuie să fie acolo. Dacă noi, autorităţile, nu vom găsi soluţia, se va ajunge la otrăviri”
 

„Sunt cifre care arată creşterea numărului de întâlniri între urs şi om, creştere a intrărilor în gospodării a acestor animale, creşte presiunea asupra zonelor locuite. Cu siguranţă, această specie trebuie protejată, aceasta este regula europeană şi România trebuie să respecte această regulă, dar directiva europeană face posibilă intervenţia umană în cazuri justificate pentru apărarea vieţii oamenilor şi a bunurilor create de om. Aceasta este regula care se aplică în toate statele membre unde mai există populaţie de urs. (…) Cea mai mare greşeală este să susţii această cauză de protejare a unei specii, indiferent de consecinţe. Nu poţi să protejezi nicio specie în detrimentul vieţii umane.

Nu poţi să protejezi nicio specie creând un pericol constant, real şi din ce în ce mai mare asupra vieţii şi sănătăţii umane. E cea mai mare greşeală. (…) Animle sălbatice intră în gospodării, viaţa copiilor care merg la şcoală, în plină zi, este pusă în pericol de animalele sălbatice care umblă pe stradă, intră în blocuri, intră în curtea şcolii, în pensiuni, în hoteluri, distrug bucătării, deschid frigidere. Este o situaţie care nu se mai găseşte în nicio ţară europeană. „, a mai declarat ministrul Mediului.

Citeşte şi: Guvernul a avut joi în primă lectură proiectul de OUG privind măsurile împotriva urşilor. Tanczos Barna: „Dacă ursul devine agresiv, este posibilă eutanasierea”