Alertă în România. O mină marină a fost descoperită în zona localităţii Sfântul Gheorghe

Încă o mină marină a fost descoperită joi de polițiștii de frontieră în apropierea plajei în zona localităţii Sfântul Gheorghe, județul Tulcea.

26 ian. 2023, 13:39
Alertă în România. O mină marină a fost descoperită în zona localităţii Sfântul Gheorghe

Garda de Coastă a transmis că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, o mină marină.

”În data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

Citește și: Alertă în Marea Neagră. O mină marină care plutea în derivă a fost dezamorsată de forțele navale bulgare

Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Citește și: Der Spiegel, avertisment pentru Putin: Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu”, a transmis Garda de Coastă.