Alertă în Rusia: regimul Vladimir Putin a recunoscut că a fost păcălit de hackeri

Vladimir Putin a confirmat marți, 21 februarie, că războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând. Astfel, pe lângă atacurile convenționale, adversarii „țarului de la Kremlin" au trecut și la ofensiva cibernetică.

22 feb. 2023, 13:06
Alertă în Rusia: regimul Vladimir Putin a recunoscut că a fost păcălit de hackeri

Regimul Volodimir Zelenski este sub tensiune, dar nici administrația rusă nu poate spune că este complet relaxată. Mai multe radiouri din Rusia au anunțat miercuri o alertă de raid aerian, interpretată drept un atac dirijat. Totuși, totul s-a dovedit doar o farsă a hackerilor.

Miercuri au fost transmise informații despre o presupusă alertă aeriană despre amenințarea cu un atac cu rachete, după un atac al hackerilor asupra serverelor, susține TASS.

„Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă precizează că aceste informaţii sunt false şi nu corespund realităţii. Vă rugăm să urmăriţi informaţiile din surse oficiale”, se arată într-un comunicat citat de TASS.

 

Nici SUA, nici Rusia nu vorbesc depsre pace în Ucraina

 

Miercuri, Vladimir Putin și Joe Biden au făcut noi declarații. Președintele rus a lansat un avertisment dur la adresa SUA, respectiv a NATO.

„SUA au sute de baze militare pe întreaga planetă. Nicio altă țară din lume nu are așa ceva. Ei fac asta pentru un motiv. În decembrie 2021 au am transmis către SUA și Europa cererea noastră cu privire la garanțiile de securitate și totuși am primit un refuz direct. A devenit foarte clar, pericolul a început să crească. Până în februarie 2022, totul a fost pregătit pentru o acțiune punitivă în Donbas.

Regimul de la Kiev le-au furnizat forțelor terestre, aeriene, arme pentru a ataca Donbas. Au continuat să semene teroare în raport cu cetățenii din Donbas, contrar tratatelor în vigoare. Ei au început războiul, noi am folosit forța doar pentru a opri asta. Au plănuit un nou atac în Lugansk. Și-au dat seama că următorul obiectiv e Sevastopolul și Crimeea”, a declarat Putin.

În replică, Joe Biden a anunțat că va trimite și mai multe arme în Ucraina.