Alertă în Ucraina! Rușii au luat din nou cu asalt Odesa. Mai multe rachete Kalibr și roiuri de drone au fost lansate din Marea Neagră

Autoritățile ucrainene sunt în alertă, după ce armata rusă au luat din nou cu asalt regiunea Odesa. Mai multe rachete Kalibr și roiuri de drone au fost lansate din Marea Neagră.

30 aug. 2023, 23:42
Alertă în Ucraina! Rușii au luat din nou cu asalt Odesa. Mai multe rachete Kalibr și roiuri de drone au fost lansate din Marea Neagră

Alertă în Ucraina! Rușii au luat din nou cu asalt Odesa. Autoritățile de la Kiev au anunțat că forțele ucrainene de apărare au distrus 43 de ținte aeriene deasupra Ucrainei din cele 44 lansate de forțele ruse în noaptea de 29-30 august, inclusiv 28 de rachete de croazieră și 15 drone.

Citește și Prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a părăsit portul Odessa luni dimineaţă, cu destinaţia Liban VIDEO

Alertă în Ucraina! Rușii au luat din nou cu asalt Odesa

Mai mult, opt rachete de croazieră rusești care zburau spre regiunea Odesa au fost doborâte deasupra Mării Negre.

„În timpul nopții, inamicul a atacat regiunea Odesa. Opt rachete au fost distruse de forțele noastre de Apărare aeriană și de Paza de coastă deasupra mării. Nu au fost pagube”, a declarat Oleg Kiper, șeful administrației militare a regiunii Odesa.

Armata ucraineană susține că Rusia continuă să crească prezența navelor înarmate cu rachete de croazieră în Marea Neagră, având în august un total de 12 rachete Kalibr.

Natalia Humeniuk, șefa Centrului de presă al Comandamentului Operaţional Sud, a declarat că Rusia are mai multe zone și locuri de lansare în Marea Neagră.

„Distanța de lansare a rachetelor de la mare la uscat ajunge la 2.500 de kilometri, iar aceste nave se află într-o zonă suficient de sigură pentru a le lansa”, a declarat Natalia Humeniuk.

Rusia anunță că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de Moscova

Rusia susține că a doborât o dronă care se apropia de Moscova în noaptea de vineri spre sâmbătă. Atacurile de acest fel vizează tot mai des capitala.

Apărarea antiaeriană din Rusia a doborât o dronă care se apropia de Moscova în noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, sâmbătă dimineață, potrivit AFP, citează agerpres.ro.

„În această noapte, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă care se apropia dinspre districtul Istrinskii”, a scris Sobianin pe Telegram.

Potrivt primelor informații, „nu există victime sau pagube. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a adăugat edilul.

Capitala Rusiei a fost vizată rar, de la începutul conflictului militar din Ucraina, dar atacurile ucrainene cu drone s-au înmulțit în ultimele lui. Moscova, dar și alte regiuni din Rusia au fost vizate de aceste atacuri.

Joi, apărarea aeriană rusă a anunțat că a doborât trei drone ucrainene în regiunile Briansk și Kaluga.

„Noaptea trecută, o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua atacuri cu drone” a fost dejucată, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

„Două drone au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra teritoriului regiunii Briansk, la graniţa cu Ucraina”, a anunţat ministerul.

Citește și Profeţia Sfântului Iona din Odessa despre războiul din Ucraina: „Războiul va începe cu o țară mică, mai mică decât Rusia. Și acesta va fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial”