Alertă în UE după ce mai mult de jumătate dintre statele membre sunt pe lista roşie. Ce se întâmplă pe harta restricţiiilor

Uniunea Europeană se umple de entităţi roşii după ce tot mai multe state membre raportază numere record de infectări cu noul coronavirus. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a făcut publică harta restricţiilor de călătorie din spaţiul european, care arată că peste jumătate se află în zona roşie.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 20:16
Alertă în UE după ce mai mult de jumătate dintre statele membre sunt pe lista roşie. Ce se întâmplă pe harta restricţiiilor

Singurele ţări din Spaţiul Economic European rămase în zona verde sunt Grecia, Norvegia şi Finlanda. În zona portocalie sunt cinci ţări: Italia, Cipru, Estonia, Lituania şi Letonia. Încă cinci state sunt pe lista de „codificate” din cauta lipsei de date terestre. Acesta sunt: Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda.

„Faptul că statele membre își unesc astăzi forțele trimite un semnal puternic cetățenilor și arată în mod clar că UE trece la fapte dacă este absolut necesar. Am învățat din lecțiile trecutului: nu vom depăși criza închizând frontierele în mod unilateral, ci acționând împreună. O hartă comună cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, elaborată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, reprezintă primul rezultat important.

Invităm acum statele membre să se asigure că sunt furnizate datele necesare astfel încât harta să poată fi actualizată săptămânal cu informații exacte privind situația epidemiologică din UE și din regiunile sale”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.