Alertă internaţională. Un copil operat pe creier a fost RĂPIT din spital. Viaţa lui e în PERICOL

Viaţa băieţelului de cinci ani este în pericol, iar orice oră care trece fără a fi găsit îi scade şansele de supravieţuire. Autorităţile din Marea Britanie cred că băiatul a fost răpit chiar de către tatăl lui şi că ar fi fost dus în Franţa sau în Spania.

RomaniaTV.net
30 aug. 2014, 08:05

Poliţia din întreaga Europă îl caută pe Ashya King, un copil de numai cinci ani, operat în urmă cu câteva zile pentru a i se îndepărta o tumoră de pe creier. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că micuţul, care nu se poate mişca şi nu poate vorbi, a fost scos din spital chiar de tatăl său. Apoi, întreaga familie a luat feribotul către Franţa.

„Ashya este în scaun cu rotile şi este hrănit printr-un tub. Sistemul de hrănire funcţionează cu baterii, iar aceste baterii s-au terminat astăzi. Dacă nu primeşte îngrijiri medicale de urgenţă sau dacă primeşte tratamentul greşit, viaţa sa va fi în pericol”, a declarat CHRIS SHEAD, comandant adjunct al Poliţiei din New Hampshire.

Autorităţile au lansat un apel disperat către părinţi să îl ducă la cel mai apropiat spital.

„Înţelegem că aceasta trebuie să fie o perioadă îngrozitoare pentru voi, dar cel mai important este ca Ashya să primească tratamentul medical adecvat”, a declarat comandant adjunct al Poliţiei din New Hampshire, Chris Shead.

Părinţii lui Ashya sunt martori ai lui Iehova, iar poliţia se teme că şi-au luat copilul din spital pentru că religia lor interzice tranfuziile de sânge. Permite, însă, orice alte tratamente. Iar apropiaţii familiei spun că a fost mai degrabă un act de disperare, pentru că medicii nu i-au dat băiatului şanse de supravieţuire.

Oricine are informaţii despre Ashya este rugat să alerteze poliţia.