Alertă într-un bloc din Buzău! Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate de autorități

Autoritățile din Buzău au evacuat 100 de persoane dintr-u bloc turn, după ce locatarii au început să simtă un miros puternic de gaze în locuințe și pe scara blocului. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, polițiști și jandarmi.

02 feb. 2021, 19:23
Alertă într-un bloc din Buzău! Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate de autorități

Alertă într-un bloc din Buzău! Conform purtătorului de cuvând al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, oamenii au reclamat la 112 faptul că pe casa scării blocului în care locuiesc, dar şi în case simt miros puternic de gaze. În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri, poliţişti şi jandarmi, dar şi muncitori de la societatea de gaze, care au verificat de unde provine mirosul.

Citește și: Gest extrem în Iaşi. Un tânăr s-a spânzurat la locul de muncă şi a transmis totul live pe Facebook. Motivul este extrem de emoţionant

Alertă într-un bloc din Buzău! Conform acestuia, toţi locatarii blocului cu 10 etaje, circa 100 de persoane, au fost evacuaţi din locuinţe şi îndepărtaţi din zonă de către jandarmi şi poliţişti.

La fața locului au sosit și echipajele de la Distrigaz, care au verificat de unde provine mirosul înțepător. Aceștia au închis alimentarea cu gaze a apartamentelor iar oamenii au fost lăsați să intre în case, după aproape o oră de stat în fața blocului. Echipele de intervenție nu au detectat scăpări de gaze, conform stiridebuzau.ro.

Incendiu puternic la Buzău. A fost emis RO-ALERT

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de deşeuri electrice şi electronice din Buzău. A fost emis mesaj RO ALERT. Un depozit de deșeuri electrice și electronice a fost cuprins de flăcări. Fumul negru a putut fi văzut de la kilometri distanță.

Pompierii acționează pentru stingerea cu 8 mașini. Se ia în calcul suplimentarea forțelor de intervenție din județele învecinate.

„Arde în curtea societății pe o suprafață de 400 metri pătrați materiale reciclabile cu degajări mari de fum. Direcția vântului se îndfreaptă către oraș motiv pentru care am emis mesajul Ro alert. În momentul de față avem la fața locului 4 echipaje cu apă și spumă, autoscară și o ambulanță SMURD, Capacitatea de intervenție se va mări în cel mai scurt timp. Nu există pericol de explozie în momentul de față și nici persoane rănite nu avem”, a declarat purtătorul de cu vânt al ISU Buzău, lt. Vasile Prahoveanu, potrivit opinia de buzău.

A fost emis şi un mesaj Ro Alert.