Alertă: Kievul închide spaţiul aerian în estul Ucrainei

Ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a precizat că guvernul de la Kiev nu va negocia cu rebelii până când aceştia nu vor depune armele şi că un nou armistiţiu unilateral ca cel expirat la 30 iunie este exclus.

08 iul. 2014, 10:58
Alertă: Kievul închide spaţiul aerian în estul Ucrainei

Kievul a închis marţi spaţiul aerian pentru zborurile civile în estul Ucrainei, regiune unde armata ucraineană îşi continuă operaţiunile, în special în oraşele Lugansk şi Doneţk, fiefuri ale separatiştilor proruşi, transmite RIA Novosti, citând un comunicat al aviaţiei de stat ucrainene.

”Pentru asigurarea securităţii zborurilor, spaţiul aerian în zona unde are loc operaţiunea antiteroristă este închis pentru orice zboruri civile”, se arată în comunicatul menţionat.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare şi securitate naţională, Andrei Lîsenko, a declarat, potrivit ITAR-TASS, că operaţiunea armatei ucrainene ”continuă în estul Ucrainei conform planului preşedintelui ţării”, Petro Poroşenko. El nu a dezvăluit detalii din acest plan, afirmând doar că ”realizarea acestuia va fi o surpriză neplăcută pentru terorişti”.

Doneţk şi Lugansk vor fi asediate pentru ca separatiştii să se predea.

Această concepţie a fost aprobată în urma unei şedinţe a militarilor cu preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, cu privire la viitoarele acţiuni în sud-estul ţării.
Anterior, forţele de autoapărare s-au retras spre Doneţk şi Lugansk din Slaviansk, Kramatorsk, Artiomovsk şi Drujkovka pentru a proteja populaţia de atacuri.


loading...
Partenerii noștri