Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze aeronava, deasupra Golfului Persic!

A fost alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze o aeronavă în spaţiul aerian iranian.

05 mart. 2021, 17:12
Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze aeronava, deasupra Golfului Persic!

Alertă la bordul unui avion. Bărbatul a fost imobilizat de urgenţă şi arestat, a anunţat Gardienii Revoluţiei, potrivit Al Jazeera. Incidentul a avut loc la bordul unui avion de pasageri, tip Fokker 100, al companiei Iran Air, în timpul unui zbor între oraşele Ahvaz şi Maschhad.

Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze aeronava, deasupra Golfului Persic!

„Un individ a încercat să deturneze avionul spre zona sudică a Golfului Persic”, au transmis Gardienii Revoluţiei din Iran. În această zonă geografică se află Bahrainul, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, ţări  care au relaţii tensionate cu Iranul.

Potrivit Gardienilor Revoluţiei, avionul a aterizat de urgenţă în oraşul iranian Isfahan. Nicio persoană nu a fost rănită.

Au trecut 19 ani de la atentatele din Statele Unite, comise de Al-Qaida la New York şi Washington. Aproape trei mii de oameni, printre care patru români, au murit când teroriştii au deturnat mai multe avioane şi le-au izbit de două simboluri americane: Turnurile Gemene şi Pentagonul. La trei săptămâni după atacuri începea războiul Occidentului împotriva terorismului, un război care continuă şi astăzi.

19 ani de la atentatele din Statele Unite, comise de Al-Qaida la New York şi Washington. Aproape trei mii de oameni, printre care patru români, au murit când teroriştii au deturnat mai multe avioane şi le-au izbit de două simboluri americane: Turnurile Gemene şi Pentagonul. La trei săptămâni după atacuri începea războiul Occidentului împotriva terorismului, un război care continuă şi astăzi.

Printre cei aproape trei mii de oameni şi-au pierdut viaţa în atentatele de la 11 septembrie şi patru români stabiliţi de mai mulţi ani în Statele Unite. Este vorba de soţii Alexandru şi Corina Stan, de 34 şi 31 de ani, de Joshua Poptean, 37 de ani, şi Eugen Lazăr, 27 de ani. Toţi lucrau în turnurile World Trade Center.

Amploarea atentatelor din Statele Unite a dus şi la apariţia unor teorii ale conspiraţiei. Imediat după atentate şi la câţiva ani după aceea s-a vehiculat varianta potrivit căreia Turnurile Gemene au fost doborâte în urma unor explozii controlate, iar sediul Pentagonului a fost lovit de o rachetă, şi nu de un avion.

Totuşi, varianta unanim recunoscută este că la 11 septembrie 2001 a fost o serie de atentate teroriste organizate de gruparea Al-Qaida.

Citeşte şi: Clipe de panică la bordul unui avion! A aterizat de urgență la Moscova