Alertă la Casa de Pensii Dâmboviţa, după ce s-a simţit miros puternic de gaz

Peste 200 de persoane au fost evacuate din sediul Casei de Pensii Dâmboviţa, după ce s-a simţit miros puternic de gaz. În aceeaşi clădire funcţionează şi Direcţia de Muncă Dâmboviţa şi AJOFM-ul. Conducerile celor trei instituţii au cerut ajutorul pompierilor. Distrigaz Sud Reţele anunţă că Petrom a odorizat gazul cu prea mult etil mercaptan, soluţie care nu prezintă pericol pentru populaţie.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 08:19
Alertă la Casa de Pensii Dâmboviţa, după ce s-a simţit miros puternic de gaz

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de intervenţie, pentru a asigura zona, iar Distrigaz a trimis echipe pentru verificarea în teren. Ulterior, compania a anunţat că nu a constatat nicio defecţiune la reţeaua de distribuţie, fiind vorba de efectuarea unei acţiuni de odorizare cu mercaptan, a reţelei de gaze aparţinând Rompetrol.

Această substanţă are miros puternic, norul fiind purtat deasupra oraşului şi fiind resimţit în mai multe zone.

„În urma unei solicitări adresate companiei Petrom care realizează procesul de odorizare a gazului, aceasta a informat Distrigaz Sud Reţele privind o supraodorizare accidentală a gazului natural livrat în zona municipiului Târgovişte. Menţionăm că supraodorizarea gazului natural se produce în condiţiile depăşirii concentraţiei normale de etil mercaptan, substanţă care se adaugă în gazul natural pentru a-i putea depista prezenţa în încăperi. Prezenţa în concentraţie mai mare a acestei substanţe nu prezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei” informează Distrigaz Sud Reţele.